Atenţie! Post lung.

În toamnă am fost într-o super excursie cu colegii de facultate şi profa de Antropologie. V-am povestit destul şi am tot dat linkuri.

Weekendu trecut am repetat experienţa, într-o formulă aproape identică, excursia plasându-ne în tărâmurile de vis ale bulgarilor. Ok ok, exagerez puţin :))

Am fost la Veliko Târnovo, fosta capitală a Bulgariei vreme de câteva sute de ani.

Ce-i drept, nu prea s-a simţit că ieşi din ţară, pentru că ce-am văzut noi din Bulgaria e foarte apropiat de ce-i în ţărişoara noastră. Mă aşteptam la sărăcie mare şi am constatat că bulgarii sunt cu câţiva ani în urma noastră. Nu mulţi, vreo 4-5.

Mâncarea a fost bună, cazarea mişto (deşi, când ne-au văzut, bulgarii ne-au şi etichetat rapid: „românski” şi ne-au cazat în aripa veche a hotelului; el, hotelul, fiind de 4 stele, s-a dovedit a fi ok).

În general comercianţii vorbeau cât de cât engleză sau chiar română. Puţini au fost ăia care nu aveau nicio treabă cu limbile străine.

O chestie la care am rămas ultimii proşti: turismu. Până şi bulgarii scot bani din orice. Vrei un pliant? 2 leva. Vrei să faci poze? Faiv leva. Vrei să intri nu ştiu unde? 4 leva. Vrei spectacol de lumini pe nişte pietre? 18 euro că la noi e scump curentu.

La cetatea din Veliko era un nene păpuşar. Când venea un grup de cetăţeni afla naţionalitatea şi dădea drumu la prezentarea în limba respectivă. Mai jos filmuleţu pentru românski.

Am vizitat o groază de chestii dar în prim plan a fost relaxarea. Două zile de linişte şi pace (n-am avut roaming, Vodafone e praf).

Din fericire, am avut wireless aproape peste tot prin oraş. Săraci, săraci da’ au mai mult wireless ca noi. În plus, la 10 sâmbătă seară, o tanti făcea tăiţei pentru cataif. La noi dormeau de mult românski, nu se mai gândeau la materia primă de a doua zi.

În concluzie a fost foarte tare. Ca de obicei, organizarea de nota 10, gaşca super faină, bulgarii super prietenoşi. Toată lumea mă întreba dacă m-am întors viu şi de fapt eu aş mai fi rămas câteva zile.

Revin cu poze. Următoarea oprire: Praga!

6 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu