in IT

Simpaticul meu P1i e aproape de finalul carierei. Are 2 ani şi dacă nu l-aş folosi intens probabil ar mai prinde încă doi.  V630i-ul are 4 şi mai duce 2 fără probleme pentru că nu-l folosesc decât la vorbit. Sună lumea, sun şi eu, vorbesc „bine pa”. Dar la P1i-ul nu prea mai poate. Sau cel puţin aşa îl simt. Folosit non-stop la surfat pe net, download de documente, stick de memorie între două PC-uri cu bluetooth, sau pur şi simplu arhivă de mesaje, parcă s-a cam dus. Symbianul e de vină. De când am făcut update la soft îmi face figuri. Ba se mai închide singur, ba îmi dispar mesajele, ba nu mai ţine bateria. Cu un reinstal de soft şi baterie nouă probabil mai ţine 2 ani, dar nu cred că ajung să fac toate astea.

Aşa că am început să caut ceva nou. Şi când zic că am început, o spun pentru că la mine e un întreg proces de parcurs. Cred că durează să iei mai repede fonduri europene pentru proiecte decât să-mi aleg eu telefon. În primul rând m-am obişnuit cu Sony Ericsson. Ultimele 3 telefoane au fost SE. În al doilea rând am ajuns la concluzia că îmi trebuie musai două chestii: touchscreen şi tastatură qwerty. P1i le are pe amândouă şi nici nu e ditamai cărămida.

N-am stat să număr, dar mi-au zis zeci de persoane că e foarte mişto şi că n-au mai văzut telefoane în stilul ăsta.

Următorul în generaţia lui nu prea mai există. Nu vreau ceva cu slide, deci Xperia şi Vivaz pică. Nu vreau ceva touch only. Nu vreau Nokia. Că tot încerca să mă convingă o piaristă că mie de fapt îmi place Nokia şi nu e deloc relevant ce cred eu despre brand.

Singura variantă ar fi SE Aspen, care totuşi mi se pare pătrăţos şi are ecranul mai mic decât P1i. O să fie varianta de avarie, dar sper să mai apară ceva până mă hotărăsc.

Sugestii?

LE: Aţi observat că Nokia a început să scoată telefoane cu nume de maşini? Avem X6, X5, X3. Aştept super oferte care să vândă X6 ca standard de viaţă. Cu telefon de la Nokia, maşină de la BMW şi tot aşa. Fără număr.

11 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu