Film românesc, mai exact. Zice Tudor Petruţ (da, e un interviu din Libertatea, dar merită citit) că noi n-avem o gaşcă de actori români la Hollywood. Cu toate astea regizorii români şi filmele româneşti au mare succes în L.A.

Asta e un pas firesc, după ce au cam scos filme bune pe bandă rulantă românii (sau poate le-am văzut eu doar pe alea bune). De la Moartea domnului Lăzărescu până la Amintiri din Epoca de Aur şi Restul e tăcere, avem filme româneşti bune sau foarte bune.

Săptămâna trecută am avut ocazia să văd un alt film românesc din seria asta de bune şi foarte bune.  Nuntă în Basarabia abia a intrat în cinematografe şi sper să rămână mult pe ecrane, pentru că merită. E una dintre cele mai bune comedii pe care le-am văzut în ultima vreme. Depăşeşte clar Amintiri din Epoca de Aur. Nu vă dau prea multe detalii, vă las să vedeţi trailerul şi pe urmă să vă duceţi direct la cinema.

Eu am avut ocazia să văd filmul alături de echipa de producţie şi o parte din actori. Vreau să vă spun că s-a aplaudat foarte mult. Mai mult decât se obişnuieşte la premierele astea cu ştaif. Şi vă mai spun că eu trebuie să mai văd filmul ăsta o dată. Sau chiar de două ori. Deci hai, aveţi aici programul de cinema, luaţi-o de mână şi duceţi fata la un film frumos (inteligentă formulare pentru un public preponderent feminin, aşa-i?)

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu