În timp ce noi râdeam pe Twitter de prostia lor, ei continuau să preia ştirea de la Realitatea.Net. Până la urmă le-a zis cineva că articolul lui Zoso e scris la mişto şi au editat sau au şters. Cum bine zice Meşter, conta foarte puţin că Zoso e fiul unui sindicalist.

Ce reţineau vecinii mei din toată povestea asta dacă era adevărată? Că un băiat arestat are un fiu celebru pe internet. Şi atât.

Dar după toată tevatura asta care a ţinut fix 2 ore,  noi o să râdem şi o să-i facem proşti în continuare. Ei vor arăta cu degetul spunând că blogosfera nu are credibilitate. Că nici măcar bloggerul numărul 1 al ţării nu poate fi considerat o sursă de încredere. Că s-a mai întâmplat şi cu Trombon.ro, că de-asta nu dau ei link. UPDATE: A spart gheaţa o fată de pe la Realitatea.

Trecem de problema celor 3 surse şi a şcolii de jurnalism, nu-ţi trebuie vreo şcoală ca să devii editor la o publicaţie online. Să presupunem că cei de la Realitatea şi Adevărul au luat postul lui Zoso ca pe o declaraţie. Şi când e declaraţie oficială, nu mai ai nevoie de surse.

Ce zice postul respectiv?

Eu n-am o legătură foarte strânsă cu tata. Am învăţat cât am putut de la el, am fost parteneri în nişte firme, după care drumurile noastre s-au despărţit.

Tata nu ia mită. N-are de ce. Câştigă foarte bine, munceşte enorm pentru banii pe care îi ia, a construit cu mâna lui nişte case şi a încercat să îşi vadă de treaba lui.

Deci tatăl lui Zoso nu ia mită. Foarte corect, sunt convins că e un om cinstit. Munceşte enorm şi nu are o legătură strânsă cu fiul său. Perfect corect. Nu scrie nicăieri “Marius Petcu nu ia mită” şi nici “Marius Petcu este tatăl meu”. E pus doar un link la mişto.

Sigur, e sugerată o legătură, dar nu e nimic explicit, nu e niciun rând care ar putea fi considerat declaraţie. Hai studiaţi atent textul şi o să vedeţi că ziariştii respectivi nu sunt proşti pentru că spunem noi, ci pentru că aşa sunt ei 🙂