De vreo două luni am început să am probleme cu Google Chrome. Poate sunt mai mult de două luni, însă atunci am conştientizat eu că nu mai sunt mulţumit „ca pe vremuri”. Şi gândindu-mă la problema asta a browserelor, mi-am dat seama că nu doar performanţele lor s-au schimbat, ci şi aşteptările noastre de la un browser.

Eu când am început să stau pe net foloseam o fereastră din care plecam după ce citeam ce aveam nevoie. După un timp am trecut pe Firefox şi am început să folosesc 5-6 taburi concomitent. Iar după asta am trecut pe Chrome, acum vreo 3 ani (cred). Am ajuns astăzi să ţin deschise vreo 30-40 de taburi concomitent. Într-o singură fereastră, evident. 

Când am primit invitaţia la Summer Camp de la Microsoft am vrut să mă joc puţin cu IE9, ca să ştiu despre ce vorbim. Mărturisesc că a fost prima dată când am intrat, XP-ul nu suportă IE9, iar Windows7 folosesc doar pe Netbook, de puţin timp. Chiar am fost suprins. E simplificat totul şi parcă se mişcă mai bine. Eu oricum foloseam IE8 ca browser secundar, probabil că îi voi mai da o şansă lui IE9 când trec pe Win7 şi pe computerul principal.

Tudor Galoș a deschis prima prezentare de la Summer Camp 2011, care a avut loc la Covasna, cu wishlistul de anul trecut pentru IE9, majoritatea cerințelor fiind introduse în IE9 în urma feedbackului. Au urmat prezentări despre rezultatele IE9 în comparaţie cu celelalte browsere şi despre campaniile pentru IE9, precum şi un wishlist pentru IE10.

De reţinut e că Microsoft şi-a schimbat discursul iar în momentul de faţă vrea doar să demonstreze că IE9 e o alternativă destul de bună în piaţa browserelor. Acum privesc lucrurile din perspectiva challengerului şi cred că o să-i ajute strategia asta. Momentan cred că cel mai important ar fi să-i convingă pe cei care folosesc IE8 să treacă pe 9. Dintre cititorii blogului meu, 10% folosesc Internet Explorer. Din acest total, 70% (aproximativ) folosesc IE8 şi doar 10% IE9. Dacă ar creşte măcar la 50%, ar fi un câştig important pentru Microsoft.

Cu IE6 am lămurit-o, clienţii corporate folosesc IE6 la greu. Şi e prea scump să-şi treacă softurile pe IE8 sau 9. E vorba de milioane de dolari. Aşa că vom rămâne cu IE6, n-o să existe niciun push de la Microsoft. Asta e, viaţa e dură.

L-am întrebat pe Tudor şi de reacţiile nasoale la filmuleţul de la RoBlogFest şi a zis că mai important pentru ei a fost că au stârnit buzz, chiar dacă au fost şi reacţii negative. Ceea ce mi se pare destul de fair. Oricum vor avea hateri tocmai pentru că bagă atâţia bani în promovare. Mozilla şi Google nu comunică (în România), deci nu are cine să primească înjurăturile.

Am început să testez SkyDrive şi Windows Live Writer (recomandat de Nihasa pentru că e uşor de folosit, cică). La organizarea fotografiilor din Windows Live Gallery încă nu mă bag, deşi DeCe? spune că e foarte mişto. Momentan să vedem cu celelalte.

Alte detalii mai găsiţi la Radu, care a făcut LiveBlogging.

 

2 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu