Probabil ştiţi deja că aşteptam de mult să-mi schimb telefonul. Căutam ceva ce nu prea se găseşte pe piaţă, un telefon care să aibă Android, să fie şi cu tastatură fizică, şi cu touchscreen, şi nici să nu aibă slide. Complicat. Ştiam că HTC ChaCha e ce îmi trebuie mie, am aşteptat cu nerăbdare ziua în care s-a lansat oficial. Iar după o săptămână pot să spun că vom rămâne împreună, până când moartea bateriei ne va despărţi.

Ce-o să vă placă vouă la HTC ChaCha
(adică ce ştiam că are, sau aveam deja)


Tastatura. Este extraordinară. Scriu mai uşor decât pe SE P1i, şi acolo am 3 ani experienţă. Butoanele sunt puse atât de bine, încât după o săptămână m-am obişnuit cu micile modificări de taste. Singurul semn care îmi lipseşte mie de pe tastatura fizică este <, pentru momentele în care vreau să oftez, ca să impresionez piariste.

Androidul. Să ai Android 2.3 pe un telefon ca ăsta îţi rezolvă orice problemă. La Bestfest am ajuns ajutat de Navigarea de la Google iar acolo am folosit aplicaţia Flashlight (care are 3 nivele de intensitate).

Integrarea cu reţelele sociale. Facebook Chat, Twitter, sincronizarea contactelor. Totul merge excelent. Nu aveam niciun număr de telefon pe ChaCha. După ce am sincronizat cu Facebook am numerele multora dintre prietenii mei. Şi am înţeles de ce e bine să ai numărul pe Facebook. N-am mai stat să sincronizez contacte cu vechiul telefon.

 

Ce-mi place mie la HTC ChaCha

Sunt câteva detalii mici cu care m-a câştigat:

Are un led mic lângă difuzor care e roşu atunci când s-a descărcat bateria şi verde atunci când ai un apel/mesaj nepreluat. Foarte folositor pe timp de noapte.

Forma e mai mult decât interesantă. Au zis câţiva indivizi că ar fi de fete, eu îl văd foarte stilat. Şi îmi place că e puţin curbat, îmi stă bine în mână.

Butonul de Facebook Iniţial credeam că n-o să-mi folosească prea mult, dar acum aş vrea şi un buton de Twitter. Accesul la Facebook e foarte simplu, mi-a luat vreo 5-6 secunde să postez o poză. Deschizi camera, faci poza, butonul de Facebook se aprinde, apeşi pe el şi ai poza ataşată, scrii ceva şi dai upload. That simple.

Ce nu-mi place la HTC ChaCha

Bateria. Probabil singura hibă. Cred că upgradeul de procesor (de la 600 la 800 de Mhz) a dat puţin peste cap sistemul. Într-o zi obişnuită cu alerte şi câteva telefoane trebuie să încarc de două ori. Din câte am înţeles e bateria mea de vină, Bogdan zicea că îl ţine cam 12-14 ore folosit intensiv. Fără să verifice Twitter şi Mail decât de vreo 4-5 ori, l-a ţinut vreo 36 de ore. După ce schimb bateria o să revin şi eu cu detalii.

Ecranul pare uneori prea mic. Sunt vreo 2-3 aplicaţii în care grafica e dispusă în aşa fel încât simţi că ai avea nevoie de ceva mai mult spaţiu. Dar pentru cei care sunt obişnuiţi cu un blackberry (de exemplu), ecranul e foarte ok.

Overall e un telefon care merită cumpărat. Poate fi folosit ca instrument de business, are cam tot ce-i trebuie. Nu înţeleg totuşi de ce nu există şi în gama premium telefoane cu specificaţiile astea. Eu aş fi dispus să dau 5-600 de euro pe un telefon cu tastatură fizică, touchscreen şi procesor&baterie mai bună.