Cu fiecare articol care aduce a publicitate, bloggerii sunt etichetaţi drept mercenari de cititorii lor care i-ar vrea albi şi imaculaţi. Ba chiar unii simt nevoia să se justifice, asaltaţi de contestatari. Dacă este normal sau nu, e o altă problemă.

În final cititorul oricum rămâne cu ideea că bloggerul pe care el îl îndrăgea de mic, pe care l-a crescut de la 100 de unici, alături de care înjura sistemul, s-a vândut pe câteva mii de euro (sau câteva sute, după posibilităţi). Şi de cele mai multe ori nu e adevărat. Sunt destui bloggeri care nu intră în campanii pentru bani. Uitaţi-vă câţi au serviciu şi o să vedeţi că sunt puţini care trăiesc doar din blogging.

Da, e o metodă prin care îşi completează veniturile, dar din punctul meu de vedere sunt alte lucruri mai importante. Bloggingul ăsta mai serios are avantaje care nu ţin de bani. Sunt o grămadă de locuri în care n-ai ajunge în mod obişnuit nici dacă ai fi dispus să plăteşti mulţi bani.

De exemplu, în Redescoperă România nu poţi să ajungi plătind pe cineva. Sigur, îţi poţi face propriul Redescoperă, dar nu e acelaşi sentiment. La Heineken Mansion sau în Tabara de Reformare Heineken nu ajungi decât dacă bei bere şi câştigi concursul.

În Zona VIP la partyurile Desperados, la Uzinele Dacia în vizită, #prinsibiulmeu sau într-un sat uitat de lume alături de cei de la Unicef,  nu ajungi decât aşa. Până la urmă nu e vorba de banii pe care îi câştigi, bani putem câştiga cu toţii, e vorba de experienţele extraordinare la care ai acces.

13 comentarii. Leave new

 • Ai luat-o pe urma lui Piticu? Îţi dai singur like la articole? :))

  Răspunde
  • E ca si cum ţi-ai da singur reply la comentarii 😀

  • Nu, stii ca nu fac asta, dar tot incerc sa-l repar si prefer sa dau eu like, decat sa rog lumea sa dea like 🙂 Dintre doua chestii lame, aleg si eu una 😀

   Tot schimb coduri si pluginuri. Poate, poate o merge. Acum vad ca merge asa, random.

 • Puteai sa pui si tu clipul cu Ancutza Onofrei feat. Acoustic Bloggers facand cover dupa Price Tag si se potrivea la fix „it’s not about the money, money, money…” 😀

  Răspunde
 • Întâmplarea face că exact la asta mă gândeam şi eu: „Ia uite, Hoinărică îşi dă like la articole…” Ai parte de multe beneficii când eşti blogger serios, dar nu toată lumea poate fi serioasă, iar cei care nu pot fi serioşi nu vor pricepe nimic. Articolul tău e foarte mişto, dar uşor redundant, ăia serioşi deja ştiau, iar ceilalţi or să plângă şi or să îşi rupă cămeşile de pe ei că eilisterii nu-i lasă să progreseze.
  Cei doi cenţi ai mei:)

  Răspunde
  • o data isi da omul like (si ii si merge butonul) si fix atunci sare lumea sa-l asocieze cu Piticu. astept sa scrie Maka ce crede cu adevarat despre mine.

 • Recunoaste, ai primit bani sa scrii articolul asta

  Răspunde
 • No, fără nici o legătuă cu comentariile despre cum ţi-ai dat like singur, eu am intrat din reader ca să-ţi spun că aş fi dat like la articolul ăsta, dar că mi se pare că ai fost un picuţ nedrept la faza cu „îşi fac propriul Redescoperă”. Mă gândesc că te-ai referit şi la Sebi, care, între noi fie vorba, se simte de 100 de ori mai bine redescoperind România pe motorul lui decât dacă ar fi stat în dreapta sau în spatele unui Duster. Nu că ar fi ceva în neregulă cu Dusterele, dar când te pasionează motociclismul, nici un alt mijloc de transport nu-i la fel.

  Răspunde
  • :)) sorry dar nu m-am gandit ca l-ar putea atinge. in plus, la ei totusi e o chestie organizata si cu ajutorul unor sponsori.

   eu ma refeream la faptul ca poti sa te urci in masina si sa pleci sa vizitezi Romania, dar nu e acelasi lucru daca nu-l ai pe Bobby Voicu sa-ti spuna ca in 5 minute plecam, sau daca n-ai povestile lui Augustin…

   Redescopera pe 2 roti mi se pare la fel de Redescopera ca ala cu Dusterele.

 • Daca ajungeam pro-blogger si eram invitat in Redescopera Romania, cre’ ca-mi inchideam si bruma de blog pe care o am. O viata avem si ne petrecem a doua zi dupa Inviere plimbandu-ne cu mocanita la 7 dimineata???

  Nici pentru Redescopera Texasul nu ma trezeam la ora aia, chiar daca in joc era un loc „la gard” la rodeo. Prefer sa-mi redescopar sufrageria, ca si-asa mi-am burdusit biblioteca cu carti necitite.

  Răspunde
 • […] nişte sute de euro pe UN articol sponsorizat. Nu poţi să ignori aspectul financiar şi celelalte beneficii pe care ţi le-ar aduce un brand personal bine clădit în mediul […]

  Răspunde
 • […] Am spus cu drag pentru că, de când am intrat în lumea asta a online-ului, ne-am îndrăgostit de ea. TVdece is in a relationship with blogging, cu alte cuvinte. Nu putem decât să îndrăgim o lume care ne-a adus atâtea beneficii. Şi nu, nu e vorba de bani. […]

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu