Noi prin liceu alergam foarte mult. Ştiu că v-am înnebunit de cap cu poveştile mele din liceu, dar chiar făceam o grămadă de chestii. Şi ştiu că mă uitam foarte mirat la ăştia mai mari decât mine, undeva între 20 şi 25 de ani. Ştiţi, vârsta aia la care se presupune că nu ţi-a crescut burta prea tare. Şi îi vedeam anchilozaţi, statici.

Noi jucam fotbal zi de zi, alergam după autobuze, ne alergam între noi, fugeam de profesori, fugeam să nu întârziem la oră, săream garduri. Mişcare cât cuprinde. Plus două ore de sport pe săptămână. Şi nu înţelegeam cum de s-au ramolit cei cu 5-6-7 ani mai mari decât mine. Cum de nu mai pot sări garduri, cum de obosesc după ce au alergat după un autobuz? Nu eram eu vreun atlet, să nu mă înţelegeţi greşit. Doar că eram ceva mai obişnuit cu efortul.

Şi uite că au trecut anii, ne-am luat carnete de conducere, ne-am luat şi maşini, stăm cu fundul în ele şi obosim când ne plimbăm prin parc. Sportul nu numai că a trecut pe plan secundar, dar a dispărut total din viaţa noastră, de parcă nici n-ar fi existat niciodată. Şi mă enervează la culme.

Şi nu mă refer la mers la fotbal de 2 ori pe săptămână. Noi alergam non-stop. Era mereu ceva de fugărit. Efort susţinut în fiecare zi. Despre asta e vorba. Şi ajungem la 40 de ani să dăm banii pe abonamente scumpe la săli de 5 stele ca să ne placă soţia. Sau amanta, după posibilităţi.

Aşa că nu vă opriţi din alergat. Faceţi sport mereu.

5 comentarii. Leave new

  • incetul cu incetul, ajung si eu sa cred ca nu e de ajuns sa merg la fotbal de 2 ori pe saptamana pentru a ma mentine in forma.

    Răspunde
  • […] Eu una m-am convins că mișcarea face bine. Mi-e ciudă că a trebuit să descopăr asta abia acum, dar niciodată nu este prea târziu și oricât timp ar fi trecut, sportul repară mult din ce e uzat, obosit, fără tonus. De fiecare dată când ne căutăm scuze când n-avem nicio scuză, ne privăm de beneficiile mișcării. Omul n-a fost creat să își miște fizicul doar de pe un scaun pe altul, iar dacă în asta constă poziția noastră zilnică pentru că așa e natura activității, e motiv în plus pentru măcar jumătate de oră pe zi. Sau o oră la 2 zile… etc. Sunt de acord cu ceea ce zice Alex aici: Faceți sport!  […]

    Răspunde
  • si cum ar arata sa vezi fugind intr-una prin oras niste oameni la 30-40 de ani ? fugarindu-se intruna

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu