Să fi fost în urmă cu un an, când Sorin Trâncă ne povestea la sediul FFFF (pentru cei mai noi – Fundaţia Friends for Friends) despre nişte premii pentru scrierea creativă. Zilele trecute au fost anunţate Premiile Superscrieri – non-ficţiuni care schimbă lumea.

Povestile bine scrise pot schimba lumea, mai ales când sunt ancorate în realitate. Cu ideea asta în cap  Fundația Friends for Friends a pus la cale Concursul Superscrieri, unde sunt apreciați acei oameni care au reușit să surprindă realitatea în moduri interesante, captivante, în feluri la care alții nu s-au gândit.

Concursul este împărțit în cinci categorii, ”eseu”, ”reportaj”, ”opinie”, ”portret” și ”experiment”, iar fiecare concurent are dreptul să înscrie un singur material pe categorie.

Premiul pentru fiecare categorie este de 500 de euro. Destul de mulţi bani pentru o scriere. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 15 octombrie, iar până pe 16 septembrie aveţi timp să vă înscrieţi. Până atunci, puteţi să daţi vestea mai departe. Mai multe detalii găsiţi aici. Pe mine mă bate gândul să mă înscriu la categoria experiment 🙂

Printre oamenii care ar putea să se înscrie, dar nu cred că o vor face (da, vă provoc!), sunt: Miruna, Alina, Groparu, Daniela şi Ligia (dacă mai ştie să scrie :p). Ar mai fi ceva nume, dar nu-mi vin acum în cap.

Şi nu uitaţi:

Nu contează vârsta, sexul, domiciliul, atâta timp cât participantul scrie în română și are lucrarea respectivă publicată undeva.