in Web

Studiu de caz: cum eşuează proiectele

Acum 2 ani participam la Net Start-up 2009, eveniment în cadrul căruia au fost prezentate mai multe proiecte. La momentul respectiv cea mai mare vâlvă s-a stârnit în jurul platformei ToateBlogurile.ro.

Cu mult tupeu şi niciun argument care să-l susţină, domnul Victor something s-a tras de sireturi cu 5 dintre cei mai importanţi investitori din onlineul românesc, n-a spus nimic în cele 7 minute alocate şi a sfârşit prin a paria cu toată lumea că va reuşi să mute munţii din loc.

Dacă aveţi 15 minute:

A urmat tăcerea, însă multe bloguri au preluat widgeturi cu ToateBlogurile. Am urmărit de la distanţă fenomenul, uneori fiind uimit de oamenii care erau înscrişi. În timpul ăsta ownerul se lupta pe toate fronturile cu contestatarii şi îşi pierdea timpul cu followuri nenumărate pe Twitter. În 2 ani cred că @toateblogurile mi-a dat follow şi unfollow de cel puţin 10 ori.

Dacă la început era un agregator de conţinut care semăna cu Ubix.ro, acum ToateBlogurile e o copie fidelă a Facebook.

Zilele trecute, acelaşi owner tupeist, care promitea că va rupe norii, a anunţat închiderea proiectului.

Mai ciudat e că siteul chiar avea o comunitate formată. Aproape 14.000 de oameni cu care se putea face ceva. De ce nu s-a făcut? Pentru că cei responsabili de proiect abia acum învăţau cum e cu internetul şi probabil că n-au avut pe nimeni care să-i sfătuiască.

Ce reţinem de aici?

Că nu e bine să te apuci de lucruri fără să cercetezi bine terenul.
Că nu trebuie să fii obraznic atunci când nişte oameni te ascultă şi sunt dispuşi să-ţi dea bani. Rişti să nu mai obţii nimic chiar dacă dezvolţi între timp un proiect promiţător.

25 de comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu