in Casual stuff

Cum vă plătiţi facturile?

Până acum un an şi ceva erau o grămadă de discuţii privind facturile din casă şi achitarea lor. Cine plăteşte curentul, cine se duce să plătească gazele, cine are timp să meargă să plătească telefoanele. La un moment dat am început să şi folosesc serviciul HomeBank de la ING, pe care îl aveam activat de mult timp.

Acum, după ce am mai prins ceva experienţă, toată treaba cu facturile durează vreo 20 de minute pe lună şi nici nu există riscul să uit vreuna neplătită.

De fiecare dată când primim o factură o pun într-un teanc, la un loc cu celelalte neplătite. La sfârşitul lunii, după ce au venit toate, facem calculele şi depunem suma pe card, la un ATM cu SelfBank. Norocul face să am unul foarte aproape de casă (ghinionul face ca acest ATM să fi fost stricat de pe 24 decembrie).

Cardul respectiv e folosit doar pentru plăţile astea şi n-are niciodată bani pe el (mă rog, are vreo 30 de lei maxim). Better safe than sorry. După ce am depus banii, mă duc acasă şi fac plăţile. După fiecare plată scriu pe factură „Achitat”. Mare, urât, cum se nimereşte, important e să fie scris pe mijlocul ei ceva care să semene cu achitat. În felul ăsta ştiu sigur că nu ajung să plătesc facturi de 2 ori.

Pe urmă facturile pot rămâne pe oriunde prin casă, e clar: dacă scrie ceva pe ea, e achitată. Dacă nu, nu.

Toată distracţia mă costă vreo 50 de lei pe an cu toate comisioanele incluse. Merită măcar pentru că banca e mai aproape decât poşta 😀

PS: Articolul ăsta se potrivea pe maibun.ro, dar mi-e lene să cer cont proprietarului 😛

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu