in Teatru

Mergeţi la teatru. E mult mai simplu.


Foto via

Până anul trecut ajungeam destul de rar la teatru. Niciodată nu cumpăram bilete la timp, iar siteurile teatrelor din Bucureşti conţineau mult prea puţine informaţii.  Situaţia era destul de nasoală, pentru că teatrele mari aveau sălile pline, deci nu exista niciun interes pentru online. Banii şi aşa nu ajungeau pentru decoruri, salarii şi restul de cheltuieli. Excepţie a făcut întotdeauna Teatrul Masca, ei fiind însă un teatru de cartier.

Însă în ultimul an am văzut o deschidere tot mai mare a teatrelor faţă de online. Mai mulţi directori au căzut la pace cu Eventim astfel încât Bulandra, Teatrul Mic, Teatrul Foarte Mic, Masca şi Palatul Copiilor oferă bilete prin sistemul de ticketing online. Asta înseamnă că puteţi să cumpăraţi bilete la aceste teatre de pe site, din magazinele Vodafone, din Cărtureşti, Humanitas şi încă câteva locuri. Chiar şi online, puteţi rezerva acum biletele şi le puteţi plăti în 72 de ore cu ridicare din Mall Vitan, Plaza sau sediul din Strada Polonă. Sau vă pot veni acasă cu plata ramburs.

Un soi de sistem online are şi Teatrul de Comedie (încă nu l-am încercat, până acum vreo 2 luni nu exista). Sau puteţi să sunaţi acum la teatru şi să rezervaţi bilete pentru „Femeia care şi-a pierdut jartierele„.

Aştept cu interes o soluţie şi din partea celor de la TNB, n-am mai prins bilete acolo de mai bine de un an. Mi se pare total anacronic să stau la cozi imense pentru un bilet la teatru.

Iar o variantă ceva mai neconvenţională ar fi să vizionaţi o piesă de la National Theatre London, transmisă live în Bucureşti. La Light Cinema pot fi vizionate spectacolele, cam o dată pe lună. Biletele sunt 60 de lei, însă transmisia e impecabilă, High Definition, iar experienţa e foarte interesantă. Trebuie doar să vă alegeţi piesa cu grijă. Eu am văzut The Kitchen (foto) acum câteva luni şi am rămas mască. Decorurile, scena, distribuţia sunt la un cu totul alt nivel decât ce vezi în teatrele din România. Iar unghiurile din care se face filmarea te ajută să surprinzi ceea ce spectatorii din sală n-ar putea observa. Bilete se găsesc, abia dacă sunt în sală câţiva rătăciţi de pe la British Council. Cred că găsiţi şi în ziua spectacolului.

După cum vedeţi, sunt o grămadă de soluţii dacă vreţi să mergeţi la teatru fără să staţi la cozi pe la casele de bilete. Numai să vreţi. Chiar, care e ultima piesă pe care aţi văzut-o?

8 comentarii. Leave new

 • Am văzut aseară Capete Înfierbântate. Grozav one-man show despre Mineriadă.

  Răspunde
 • Eu incerc sa merg destul de des la teatru si motivul pt care nu merg si mai des e reprezentat chiar de dificultatea cu care gasesc bilete de cele mai multe ori. Ultima piesa la care am mers a fost „Opera de trei parale” la Nottara – dar nu recomand piesa.

  Am vazut insa multe alte piese bune la Nottara, printre care „Puslamaua” sau „Sotul pacalit”. Si sa stii ca bilete la unele piese de la Nottara se gasesc si pe http://www.blt.ro.

  Chiar m-as bucura sa mai raspunda si altii intrebarii tale, poate aflu ceva nou care imi surade 🙂

  Răspunde
 • @Anne-Marie la ce teatru? Mi-e lene sa caut 😛

  @Raluca la Nottara nu prea imi place sala. Dar poate daca ar avea un sistem de ticketing decent, as merge (nu-mi place sa cumpar de pe blt.ro, bilete.ro, vandbilet.ro si alte siteuri de gen pentru ca au prea putine variante – ori le primesti acasa, ori le ridici de undeva din munti)

  Răspunde
 • Eu merg de-o vreme la teatrul nostru timisorean. Cea mai recenta piesa pe care am vazut-o e Piata Roosevelt, vineri. Si planuiesc sa merg la alte doua premiere ale teatrului.
  Si la noi se dau biletele online, nici nu mai stiu de cand n-am mai fost sa stau la coada dupa bilete 🙂

  Răspunde
 • @nebuloasa da, am vazut ca sunt prin eventim si la TNT si la Sibiu. Numai TNB nu vrea sa vanda printr-un tertz, pentru ca ei „au sistemul lor”. Cam nasol. Din cate stiu eu, cei de la Eventim ofera gratuit tot sistemul si softul, numai sa le accepte teatrele. Din pacate greu de tot le accepta. Din 2007 stiu ca se chinuiesc cu Bulandra si abia acum au intrat.

  Răspunde
 • Eu o sa raman pentru vecie indragostit de teatrul Maria Filotti din Braila, care este peste multe dintre teatrele din capitala, atat prin echipa actoriceasca dar si prin regizori si punerea in scena a pieselor. Plus ca s-au adaptat destul de bine trendului de teatru alternativ prin amenajarea unei sali studio, special create pentru piese de teatru interactiv. Pe langa asta, au si un proiect de pregatire si integrare in echipa a liceenilor care urmeaza cursuri de actorie.

  Online sunt prezenti atat pe fb cat si pe tw, dar bilete se pot lua doar de pe site 🙂

  Oricum, a merge la teatru e sanatos!

  Răspunde
 • M-ai facut curios cu Light Cinema si…pufff, au disparut 🙁 Sunt constient ca au trecut deja 8 ani de la post, totusi e pacat pt. ca ideea cu teatrul londonez suna bine.
  Chiar, stii cine i-a cumparat/ce s-a intamplat cu salile lor?

  Răspunde
  • Ah, da, acum sunt Happy Cinema parcă. Au avut niște transmisii foarte mișto la vremea aia. În momentul ăsta nu prea se mai pune accent pe genul ăsta de transmisii, că încearcă să pună accent pe alte chestii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu