in Casual stuff

Fast Pay – un serviciu ING care îţi uşurează plata facturilor

Am scris despre ING de mai multe ori fără să fie vreo campanie. V-am spus aici cum îmi fac eu plăţile,  acum vreo 2 ani v-am zis şi care e nemulţumirea mea principală. E ceva minor şi am înţeles de la echipa de dezvoltare a HomeBank.ro că ţine de furnizorii respectivelor servicii.

Ieri am fost invitat să testez în premieră aplicaţiile de iOS şi Android ale serviciului HomeBank şi noul feature numit Fast Pay. Care, aşa cum scrie şi în titlu, îţi uşurează plata facturilor. N-o să încerc să-l ridic în slăvi. E doar un serviciu de internet banking care merge şi merge bine. Dacă acest serviciu n-ar mai merge la fel de bine, eu şi ING ne-am despărţi drumurile. Simple as that.

Aplicaţiile pentru smartphones fac aproape acelaşi lucru ca varianta de mobil a HomeBank.ro – intri cu ajutorul tokenului, poţi să faci plăţi, îţi verifici soldul şi controlezi tranzacţiile recente. Partea interesantă la aplicaţii e cea cu Fast Pay. Scanezi orice factură de utilităţi cu camera telefonului mobil şi aplicaţia ia automat datele astfel încât tu trebuie doar să confirmi plata. E mai uşor decât pe calculator? E. Îmi rezolvă o problemă? Mi-o rezolvă. The End.

Aplicaţia asta nu se vrea a fi nici cea mai frumoasă, nici cea mai compatibilă, nici cea mai amuzantă. Se vrea a fi utilă şi cred că o să fie. Eu sunt un utilizator cu cerinţe foarte specifice şi chiar era pe lista mea de mulţi ani partea cu completarea datelor de pe factură. Acum, că am rezolvat-o şi pe asta, cred că am mai economisit vreo 5 minute pe lună. Le accept bucuros.

PS: Am văzut că o parte din colegii bloggeri aveau scris codul de acces la HomeBank în interiorul tokenului, ca să nu-l uite. Iertaţi-mă, dar asta nu-i ca şi cum ţi-ai scrie codul PIN pe card?

PPS: L-am cunoscut şi pe tipul care se ocupă acum de contul de Twitter al ING 🙂

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu