Despre oameni şi melci – fără îndoială cel mai bine promovat film românesc de după ’89. M-am dus cu nişte aşteptări destul de mari (chiar dacă am auzit şi păreri negative). Nu pot să spun că am fost dezamăgit, dar nici nu m-a dat pe spate filmul. E o comedioară bună, corect executată, ce probabil că va prinde mai bine la export. Pentru mine vremurile alea sunt de tristă amintire, chiar dacă eram foarte mic. Documentarea e bună, într-o singură secvenţă apare o uşă de termopan care nu-şi avea locul, însă sunt multe detalii care constuiesc autenticitatea decorurilor. Un film bun şi atât, nu vreo capodoperă. Mi-a plăcut Andi Vasluianu, dar nici Monica Bârlădeanu nu s-a descurcat rău.

Lawless – fără îndoială e unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut anul ăsta. Deşi are câteva scene ceva mai violente, Lawless are o poveste mişto şi o distribuţie foarte bună. Tom Hardy face un rol excelent, Gary Oldman şi Shia LaBeouf sunt şi ei buni. Acţiunea se petrece în perioada prohibiţiei, însă nu mai e cu gangsteri foarte şmecheri, ci cu ţărani care produc clandestin băuturi alcoolice. Bonus: filmul e făcut după fapte reale povestite în cartea „The Wettest County in the World” pe care abia aştept s-o citesc!

3 comentarii. Leave new

 • […] multe clișee (poate doar imaginea “nazistă” a eroului jucat de Guy Pearce), e un film chiar bun. Tom Hardy joacă magistral și parcă nici puștiul din Transformers nu se face de […]

  Răspunde
 • mi-a placut despre oameni si melci

  Răspunde
 • „Despre oameni si melci” e un film pentru desteapta de Anne Marie. E o poveste care reflecta perfect greutatile vietii, la fel de valabila la inceputul anilor ’90 si in 2013. Viata are atatea necunoscute si variabile si trebuie luata in piept daca vrei sa-ti croiesti un drum. Exista si scurtatura parvenitilor, imbratisata cu tot sufletul de fetele care-l cauta pe Irinel, precum Miss Moldova de mai sus.

  Apropo, s-ar fi incadrat perfect in film cu numele ei frantuzit.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu