Aseară a avut loc lansarea oficială în România a celui mai recent model de Renault Clio. Mi-a plăcut încă de când am văzut primele poze şi abia aşteptam să o văd. M-am învârtit o grămadă pe lângă maşină, cam cât să aibă Piticu timp să umple un card cu poze 😛

Am mixed feelings în legătură cu maşina asta, sunt o grămadă de lucruri îmbunătăţite dar şi nişte chestii care nu-mi plac. Designul e inspirat din concept-car-ul Dezir, prezentat acum 2 ani la Salonul Auto de la Paris, dar mie mi se pare că aduce mai mult cu Clio 3 decât cu Clio 3 Facelift. Adică are liniile mai feminine, e mai de gagici. Oricum era o maşină pe care o conduc în general tipele, acum e mai clar.

Bune

În echiparea standard toate modelele vin cu card, niciuna nu mai are cheie.
Toate variantele au leduri de zi, care arată destul de bine.
Culorile disponibile sunt foarte mişto, mai ales bleu de france.
Interiorul arată excelent, mai ales bordul, exceptând variantele care vin cu o grămadă de elemente glossy (în general nu-mi place trendul ăsta cu elementele glossy, prefer să fie totul mat).
A doua variantă de echipare are ecran tactil pe consola centrală şi ultima variantă de echipare vine chiar cu o tabletă!

Rele

Spaţiul din interior a scăzut în înălţime. Cam cu 4 centimetri, deci teoretic insesizabil. Practic, mie mi se pare că îmi cade plafonul în cap.
Materialul folosit pentru tapiţerie nu-mi place, îl prefer pe ăla vechi.
Portbagajul e puuuţin mai mic. Insesizabil pentru cineva care nu a condus 3 ani aceeaşi maşină (ca litraj e mai mare, dar e cu câţiva centimetri mai îngust).
Torpedoul e mai mic.

Motorizările sunt cam aceleaşi, însă vor exista câteva variante noi de motorizare, vedeta fiind motorul de 900 cmc cu 90 de CP. Preţurile sunt ceva mai mari comparativ cu modelul precedent, versiunea pe care o am eu de Clio 3 facelift e cu 700 de euro mai ieftină decât corespondenta ei mai nouă. O mărire justificată de echipările noi şi de trecerea timpului (faceliftul s-a lansat în 2009).

Aştept să mă dau cu ea ca să-mi pot face o părere ceva mai clară.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu