Am văzut tweeturile de mai jos şi mi-am adus aminte de aberaţia aia cu „acestea sunt conturile mele personale, a nu se asocia cu jobul meu”.

Ştefan Roşioară părea un băiat la locul lui, sau cel puţin asta a fost prima mea impresie.

rosioara_1

Dar e clar ca m-am înşelat.

rosioara_2

Mai nasol e că au fost oameni care au girat pentru el, ţin minte că a fost chiar blogger oficial pe la câteva evenimente.

Adevărata problemă apare când vedem ce slujbă are acest băiat.

rosioara_3

Cum poate avea un Social Media Specialist o asemenea conduită chiar în social media? Ce putem concluziona despre Gameloft dacă un angajat de-ai lor (teoretic chiar omul de legătură în social media) are o atitudine homofobă? Că Gameloft e un brand care susţine homofobia? Periculos. Dacă Haotik a fost scos din programul Samsung Mobilers şi doamna Viorica Pavlu a fost concediată de la Prefectură, ce se va întâmpla în acest caz?

Nu e nicio problema să fii hater, dar uneori nu prea dă bine la CV.

41 de comentarii. Leave new

 • A participat în concursul pentru tabăra #schiem. Când a văzut că n-a câștigat, și-a șters articolul de înscriere.

  Răspunde
 • ” Dacă Haotik a fost scos din programul Samsung Mobilers şi doamna Viorica Pavlu a fost concediată de la Prefectură ce se va întâmpla în acest caz?”

  , ce se va intâmpla. 😛

  Răspunde
 • doar eu sunt ignorantul care a auzit acum, aici, pentru prima oara de acest baiat?

  Răspunde
 • @Toma mai putin grav

  @vali cand sa pui si cand sa nu pui virgule? 🙂

  Răspunde
 • @Makavelis la Bucuresti e aglomeratie mare, te lovesti de tot felul de personaje.

  Răspunde
 • @Toma eşti ultima persoană care ar trebui să vorbească despre asta.

  Răspunde
 • intre noi fie vorba, omul e in gasca cu serban paun. ce asteptari poti sa ai?

  Răspunde
 • Stefan e/era promovat de Manafu!
  I-am atras si eu atentia ca o cam da cu batu in balta pe tw si pe blog. Nu cred ca a inteles ceva.

  Răspunde
 • Ma, eu zic ca e bine ca oamenii de genul asta, pana la urma, se dau in vileag. Ca asa se cerne bobu de neghina

  Răspunde
 • bogdan, și pe tine te-au promovat unii, in ciuda gherlelor 🙂

  Răspunde
  • Vali, tie ti cu ce ti se pare ca a gresit Stefan, ca l-a pozat pe un tip si ceilalti bloggeri s-au plans la hoinaru ca l-a facut poponar sau ca a cineva a indraznit sa arate ca Bazavan nu scrie corect?

 • Zoso, nu dadeam cu parul, doar ziceam. Semnul exclamarii de la sfarsitul acelei propozitii este un typo.

  Răspunde
 • Ok, am voie sa nu imi vina sa cred? Ce e cu nesimtirea asta? Nu conteaza cine e el si cine lucreaza ci faptul ca isi permite sa o faca „agramata” pe Cristina. In rest, no comment.

  Răspunde
  • Sabina, ne e permis sa ne exprimam cum vrem (free speech si chestii de genul). Problema intervine in momentul in care ceea ce scoti pe gura se bate cap in cap cu domeniul in care lucrezi zi de zi.

 • @Sabina e mai putin important ca e vorba de Cristina Bazavan.

  Răspunde
 • Cred ca ai tu ceva cu el.
  Ori poate vrei sa dai si tu pe cineva afara.
  Spune sincer acum, pentru vizitatorii tai fideli 😀

  Răspunde
 • Nu e important daca sunt sau nu de acord cu ce zice tipul ala. Dar vad ca v-a inflamat rau de tot.

  Ideea e ca, spre deosebire de VOI, MAJORITATEA, omul scrie pe fata, in timp ce voi le vorbiti pe la spate.

  Fatarnicie cat cuprinde in relatiile intre bloggeri.

  Răspunde
 • Eşti o gâscă obosită. Vezi-ţi de farfuria ta.

  Cismarule, judecata ta lasă de dorit.

  Răspunde
 • @ihearlights Tu vezi-ţi de gramatica de pe blog şi pe urmă arată cu degetul.

  Răspunde
 • Cum poate avea un Social Media Specialist o asemenea conduită chiar în social media?!
  Simplu: la fel cum un absolvent de Litere poate pune virgulă înainte de „sau”, dar nu încadrează între virgule „cel puţin”.

  „Ştefan Roşioară părea un băiat la locul lui, sau cel puţin asta a fost prima mea impresie.”
  … sau n-are treabă facultatea cu chestiile personale?!

  Faptul că îşi exprimă antipatia faţă de o persoană nu-l face mai mult sau mai puţin demn de job-ul pe care îl are. Şi tu, prin articolul ăsta, ţi-ai exprimat antipatia faţă de el … e clar ca lumina zilei. E ceva ce nu-ţi convine la el, aşa cum şi în cazul lui există ceva ce nu suportă la alţii.

  Dacă era la job şi nu dorea să rezolve problema unui jucător pe motiv că e agramat, chiar avea sens ce spui tu acolo. Tu pui într-un context greșit nişte chestii extrem de subiective / personale.

  Ai impresia că toţi specialiştii social media sunt imaculaţi din punctul ăsta de vedere?
  Chiar crezi că există un ideal? Atât timp cât omul aduce profit și nu primește sesizări de la cei cu care interacționează, sănătate multă!

  Vorba Paraziților: e greu să obții un mix bun!

  Răspunde
  • @Irina Baragoi: E vorba de o coordonata disjunctiva. Mai studiaza.

   Poate sa-si exprime antipatia fata de oricine. Problema e modul in care face asta.

   Jobul lui nu e la un atelier de tamplarie. Daca era dulgher sau zugrav ne interesa doar profitul. In comunicare trebuie sa ai o anumita conduita.

   Nu am nicio antipatie si nici nu-mi sunt simpatici cei doi oameni atacati de el. Pur si simplu am vazut un comportament neadecvat si l-am semnalat.

  • În ceea ce-l privește pe Ștefan: tu n-ai putea să fii de acord cu mine, cum nici eu n-aș putea fi de acord cu tine. Putem să ne și batem. E clar că nu ajungem la un punct comun.

   În ceea ce privește virgulele alea: o să (mai) studiez atunci când vei lansa tu un update pentru Universul Enciclopedic din 2001. Acolo, momentan, zice așa:
   – Se pune virgulă între coordonate disjunctive, când încep amândouă cu ba, când, fie, ori, sau: „Sau că strada aceea nu mai este, sau că amintirea mea a mutat-o…”
   – Coordonatele legate prin şi copulativ ori prin sau nu se despart prin virgulă: „Spuie-ţi morţii din mormânt / De sunt eu om sau nu sunt.” (via diacritica.ro)

   O fi aşa greu?!

   3 mutări trebuie să faci: ștergi virgula pe care ai pus-o înainte de ”sau”, pui una după el și încă una după ”puțin”. Taaaa-daaaaam! ♫

  • @Irina Baragoi: Universul Enciclopedic e o editura. Se cheama Editura Univers Enciclopedic. E aia care editeaza DOOM-ul de ani buni. E bine sa citesti diacritica, dar nu suficient. Trebuie sa mai stii si despre ce e vorba in propozitie.

   Oricum, discutia pornise de la un comportament mojic pe care il are un reprezentant al unei companii. Daca tie ti se pare normal, abia acolo e marea problema.

 • […] correct, nu se înjură și în cazul în care găsim vreo abatere, o etichetăm cu “așa nu“. Nu spun că e rău ca Social Media să fie compusă din domnișoare de pension, până la […]

  Răspunde
 • Eh, uite eroarea mea! A trebuit să ajung pe diacritica.ro (ca să iau niște exemple de acolo), iar din neatenție am articulat ”Univers Enciclopedic” fiind cu gândul la publicație. În cazul tău nu mai e vorba de neatenție. Când ți se și semnalizează eroarea și nu vrei s-o recunoști, dar, dimpotrivă, o mai și susții greșit, deja e altceva.

  Chestia asta ține de imaginea ta ca absolvent de Litere, așa cum comportamentul lui ține de imaginea sa ca specialist social media. Asta e legătura; am precizat-o din start.
  Diferența e că regula virgulei nu e interpretabilă.

  Răspunde
  • E ultimul meu comentariu pe tema asta (pentru ca vad ca nu intelegi): pe diacritica sunt doua trimiteri – una la Gramatica Limbii Romane, aparuta in 2 volume, lucrare editata de Institutul de Linvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” si a doua la DOOM (fostul Indreptar Ortografic, Ortoepic si de Punctuatie), volum aparut la Editura Univers Enciclopedic. Prima zice cum spun eu, a doua zice cum ai citit tu pe diacritica (unde e notata si cealalta varianta).

  • Vin si eu ca neabsolvent de Litere si total IT-guy si comentez: parantezele din „(pentru ca vad ca nu intelegi)” nu-si au rostul. Paranteza inseamna o informatie in plus, indirecta fata de subiect, o precizare, nu un fapt concret. De multe ori, parantezele se folosesc sa destinda cu o informatie noua in indirecta legatura cu subiectul discutat. Ori tu vroiai sa exprimi un fapt concret, ca Irina nu te-ar fi inteles. Dupa aceasta (precizare) era cat de cat, OK, sa pui punct. Era o propozitie si exista un principiu intre cei ce se recomanda ca scriitori, mai nou si mai modern numit, ahem, bloggeri, sa vorbeasca in propozitii scurte ca sa inteleaga tot neamu si pleava. Cu mine-n frunte, ca nu-s un mare reprezentant al intelectualitatii romane. Ma recomand chiar prost.

   Urma ca dupa „doua trimiteri” sa nu folosesti „cratima” ci sa pui doua puncte, semnul „:” deoarece e destul de clar pentru orice suflet lipsit de educatie, ca urma sa exprimi o enumeratie, in fapt, cele doua trimiteri la care te-ai referit.

   Abundenta de paranteze pentru precizari care fac parte din context, inclusiv acea virgula fortata de natura dupa paranteza cu „fostul Indreptar” arata doua lucruri destul de clare la comportamentul tau si anume: ca te simti vizat de Irina ca ti-a atras atentia ca, in ciuda cunostintelor tale, nu oferi calitatea continutului care se asteapta dela tine si faptul ca te-ai enervat, tremurand intr-o efervescenta folosire a parantezelor, semn al nervilor sau as crede eu, incult ce sunt, al unui adevar ascuns. Sau cum se zice in popor: complexe de inferioritate.

   Nu mai mentionez de lipsa diacriticelor, ce denota din partea autorului, o lipsa totala de interes fata de calitatea continutului. Ce-i drept, poate fi acceptat unui umil comentator din ratiune de accesibilitate si usurinta dar eu, ca umil cititor al blogosferei romanesti si fost-blogger retras din meserie pentru ca am realizat cat de mici suntem de fapt si cat de putina valoare aducem, gasesc innaceptabil neutilizarea diacriticelor, atat de specifice Limbii si Literaturii Romane.

   Cat despre „cat de putina valoare aducem”, este intr-adevar ironic, dar e valabil si pentru tine, deoarece am uitat ultima ta carte scrisa. Cum se numea? Si adu-mi aminte daca cumva a schimbat ceva in domeniul pe care-l pastoresti cu atata fervoare? Ca sincer, am uitat.

 • @Alex: 1. daca vrei sa mai comentezi aici te rog sa folosesti un mail valid.
  2. m-am oprit din citit la „vroiam”

  Răspunde
 • Balan Alexandru
  februarie 17, 2013 10:53 pm

  Bha tu te iei de Rosioara tovarasu meu ? care a fost cu mine intr-o relatie pe Facebook 6 luni ? :))) eu cred ca il cam venerezi de ii dai ii dai atata importanta incat creezi post separat pt el 😉
  Stii de ce nu o sa-l dea pe Rosioara ? Pentru simplu fapt ca e superior oamenilor ca tine… si cum oameni ca tine sunt multi ….
  Sa ai o seara de duminica frumoasa 🙂 sunt sigura ca ai intalnire cu dreapta 😉

  Răspunde
  • …filosof rămâneai.

  • Balan Alexandru
   februarie 22, 2013 10:22 pm

   nu era cazul… o caterinca mica nu strica 😉

  • Shit, nu am crezut ca voi vedea un exemplar ca tine @Balan Alexandru. Am crezut ca cei ca tine au dispurat, ca dinozaurii. Doar ca ei au fost loviti de un asteroizi dar in cazul celor ca tine am crezut ca de o manea si mirosul de sub brat.

  • Balan Alexandru
   februarie 22, 2013 10:27 pm

   @ Razvan Chiar nu stiu de unde atatea jigniri. Ne cunoastem de undeva personal ? Sau intrii automat in categoria haterilor de pe internet si tu. Eu am fvrut sa o dau in gluma si sa scot in evidenta prostia dintr-un asemenea post. Tu se pare ca brusc iti dai cu parere la cum sunt eu. Stai linistit ca am descoperit si eu sapunul de curand .. am vazut pe net o reclama… si cat despre manele.. nu comentez.
   Ar mai fi o varianta… poatea maica-ta o fi vre-o tiganca d-aia de a citit in glob ce fel de om sunt si avea globu cam jegos.. asa ca ti-ai dat si tu cu parerea la ce ai auzit de la ea… caz in care am sa te rog sa iti scoti cu ajutorul unei lopeti de la Dedeman sau Hornbach ceara din urechi 😉
   O seara frumoasa ca intram in weekend , si mai usor cu frustrarile si jignirile la adresa oamenilor pe care nu ii cunoasteti. Imi aduceti aminte de acei copii retardati care jucau Counter-Strike si se injurau cu cei de 20-30 de ani ca si cum ar fi fost de aceeasi varsta pe chat

  • Eh, mama de ar fi tiganca nu am mai fi purtat o astfel de discutie. Stiam ce vei spune inainte sa spui. Fiindca sunt tigan sunt automat un hater?
   P.S.: nu, nu sunt rrom 🙂

 • Folosind logica ta firmele Mobexpert si BCR <> clientilor?
  Cizmaru nu e Rosioara, care ar trebui sa fie cuminte ca Haotik, sau cum vine asta?

  Asteptam o reactie ceva… Macar Negrea a avut bunul simt sa nu o faca pe la spate

  Răspunde
  • @Alex: te referi la disputa dintre Alex Negrea si Piticu? Acolo mi s-a parut ca nu s-au trecut niste limite ale bunului simt. Limbajul, in cea mai mare parte, a fost unul decent.

 • […] daca blogosfera n-ar fi avut o atitudine “curioasa”. Prima oara am fost uimit sa vad cum este taxat un blogger pentru ca ar fi … homofob. Aha, deci a fi homofob e ceva de rau. Nu stiu daca d-acolo a pornit totul, dar ulterior au tot […]

  Răspunde
 • ok, daca tie nu iti place mancarea x nu e nici o problema, dar daca unul nu suporta homosexualii e dracu-n persoana, nu? o gandirea foarte superioara

  Răspunde
 • Ooo da! Sunteti toti aici un exemplu de conduita in mediul online! Toti promovand servicii pe criterii meritocratice, toti avand un comportament ireprosabil la evenimente sociale! Cel mai bun criteriu este cel al exemplului personal si de aici se deduc urmatoarele: unu a dat un tweet extrem de booring cum s- a intalnit cu un bulangiu fara niciun detaliu in plus. Putea sa fie o gluma proasta intre el si persoana respectiva, putea sa fie un comentariu extrem de acid la adresa unei persoane cu o posibila orientare sexuala diferita! Cert e ca sensul cuvintelor se imparte intre cel conotativ si cel denotativ- nimeni nu stie ce a vrut de fapt fraza aia sa transmita! Insa e bine ca exista politia online aici sa sanctioneze actiuni atat de reprobabile prin puterea exemplului personal: a se lua spatiu de articol pe blog pentru a arunca cu rahat intr o persoana aducand argumente legate de chestiuni adiacente, precum: locul oficial de munca sau alte colaborari din mediul online.. O adevarata demonstratie de blogging adevarat si cuviincios chiar aici! O sa dau share peste tot pe unde apuc sa mai cunoasca si altii despre conduita in online propovaduita de „martorii onlineului”. Ce am citit aici m-a ajutat sa vizualizez o scena de clasa a 6a din curtea scolii! Sa ne anuntati si cand v-ati masurat penisurile, pustiulicilor! 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu