Sâmbătă a avut loc World Information Architecture Day 2014, eveniment dedicat specialiştilor din arhitectura informației şi organizat de agenţia Grapefruit. Au fost o serie de prezentări interesante despre arhitectura informaţiei şi nu numai, cam 50% a fost despre conţinut şi inspiraţie.
Mi-a plăcut mult prezentarea Corinei Săftescu (Sîrb) despre Revista CTRL-D, e treabă foarte serioasă acolo, planul editorial se face cu o lună în avans, proiectele conexe contribuie la consolidarea comunităţii.
Găsiţi un material pe larg la Claudia, eu vreau doar să punctez două idei interesante de la WIAD. Şi mai găsiţi un articol mişto despre arhitectura informaţiei la Ana Matei.
Traficul Emag de pe mobil creşte în fiecare lună cu 1%. Pentru un magazin de dimensiunile Emag procentul de creştere e destul de mare, probabil că în următorii ani dispozitivele mobile vor reprezenta mai mult de jumătate din traficul total.
Declaraţia 200 e exerciţiul practic pe care l-au încercat cei de la Grapefruit anul acesta. Aveţi aici un site prin intermediul căruia puteţi să completaţi cât mai uşor Declaraţia 200, cea pentru veniturile suplimentare (dacă faceţi bani din drepturi de autor sau pe alte tipuri de convenţii civile).
Aplicaţia n-are mare legătură cu WIAD, dar am descoperit-o sâmbătă, datorită Andrei. E vorba de Presentain, un startup din Amsterdam care te ajută să controlezi de pe telefonul mobil o prezentare, o înregistrează (cu tot cu voce) şi face upload imediat după ce ai terminat, adună feedback din public şi chiar generează leaduri. În plus, vorbitorul poate să facă live tot felul de polluri. Mi-am instalat-o şi am testat, merge absolut bestial, sper să devină o obişnuinţă pentru speakerii de la noi. Nu mai ai nevoie de pointer, culegi rapid feedback, prezentarea e online imediat după ce ai terminat.