in Casual stuff

Am ieşit din Camera Secretelor în 53 de minute!

inside_rooms

Boardgameurile au murit, trăiască Escape Room-urile!

E moda vremii să mergi cu prietenii la un Escape Room, să stai acolo o oră şi să dezlegaţi mistere ca să puteţi ieşi din cameră. Au apărut ca ciupercile după ploaie, de nici nu mai ştii ce să alegi ca primă experienţă. Am descoperit distracţia asta pe la începutul anului, mi-a plăcut şi am tot zis de-atunci că îmi iau gaşca de prieteni şi mă încui undeva cu ei. S-a nimerit ca primul Escape Room să fie The Wizarding World of Harry Potter de la Inside Rooms. Nici că se putea o variantă mai bună!

Am nimerit într-un Escape Room cu un decor extrem de bine lucrat. Chiar şi recepţia arată foarte bine, îţi dă senzaţia de spa. Iar camera în sine zici că e desprinsă direct de la Hogwarts. V-aş da spoilere, dar nu-mi mai amintesc mare lucru 😀 Din momentul în care am intrat acolo şi a pornit ceasul cred că a durat vreo 10 minute până să ne organizăm şi să începem treaba.

Pentru cei care n-au încercat până acum un Escape Room, treaba e cam aşa: intri într-o cameră cu câţiva prieteni (aici limita e de 6 oameni). Scopul este să ieşi din cameră şi, preferabil, să fiţi în continuare prieteni cu toţii. Nu ştii de unde să apuci problema, iniţial vezi o grămadă de cutiuţe cu lacăte, sunt coduri peste tot, semne masonice, tot ce trebuie. Bonus, la camera Harry Potter trebuie să dezlegi un mister ca să poţi aprinde lumina.

Inside Rooms este pe Strada Aurel Vlaicu nr. 23, lângă de Şcoala Centrală, între Piaţa Romană şi Piaţa Spania.

Ce mi-a plăcut: foarte, foarte multe detalii la care s-a lucrat. La finalul experienţei faci o poză în robe cu inscripţia Gryffindor, prin cameră dai şi de Sorting Hat, pe tot parcursul jocului te foloseşti de nişte baghete magice, iar pe perete e agăţată o mătură Nimbus 2000. Plus tot felul de sticluţe mari şi mici, cărţi, dulapuri etc.

2 luni şi jumătate a durat amenajarea camerei, iar Vlad şi Alexandra, tinerii care au început această afacere par să ştie ce fac. Se vede că au investit multă pasiune şi la fel de mulţi bani în experienţă. Momentan „Harry Potter” e singura cameră de la Inside Rooms, dar în toamnă va fi gata „Cabin in the Woods”, iar o a 3-a cameră este în plan. Suntem cu ochii pe ei şi aşteptăm să se lanseze a doua cameră, au ridicat ştacheta destul de sus aşa că sper să fie cel puţin la fel de mişto.

Mi-a plăcut că la plecare ne-am întâlnit cu cei care urmau să intre în Camera Secretelor după noi şi care aveau la rândul lor un astfel de Escape Room. Cred că s-a format, sau e pe cale să se formeze o comunitate a tinerilor antreprenori care au astfel de afaceri şi sunt pasionaţi la rândul lor de jocuri cu mistere.

Preţul mediu este de 40 de lei/persoană pentru un joc cu 5-6 persoane. L-V după ora 16:00 şi în weekend.

Cât costă distracţia asta? Preţurile pornesc de la 30 de lei şi pot ajunge la 60 de lei de persoană, dacă mergeţi doar cu iubita sau cu cel mai bun prieten. Însă nu cred că e foarte fun în 2 oameni, distracţia începe de la 4 persoane în sus, aşa că un cost mediu e de 40 de lei/persoană. Studenţii au preţ fix: 25 de lei de persoană, indiferent de ziua săptămânii. Şi merită fără îndoială, pentru starea de WOW pe care o ai după ce ieşi de acolo. Noi eram cu toţii super entuziasmaţi când am descoperit modul în care se poate ieşi.

Sistemul de rezervări e foarte simplu, vă puteţi alege un slot orar în orice zi a săptămânii. Aşa că puteţi să rezervaţi acum şi vă convingeţi prietenii mai încolo 🙂

Mie mi-a venit cheful de revăzut seria de filme Harry Potter, mai ales că am fost nevoiţi să ne aducem aminte amănunte din cărţi ca să putem dezlega mai uşor misterele. Nu e musai să fi văzut filmele sau să fi citit cărţile, dar te ajută.

PS: Recordul pe camera asta e de 37 de minute, am întrebat la intrare, just in case. Nu ne-am descurcat noi atât de repede, dar vom progresa 😀 Cât despre indicii, am primit unul singur, pe la final, ceea ce e super decent.

3 comentarii. Leave new

  • Am fost la zeci de escape room-uri, nu le pot ține numărul. Când Bucureștiul devine plictisitor, camerele de evadare chiar sunt o super-alternativă. „The Wizarding World of Harry Potter” e următorul pe listă. De când aștept acceptance letter-ul de la Hogwarts, măcar la Inside Rooms să mă primească. 😀

    Btw, dacă vrei experiențe foarte, foarte tari, încearcă escape room-urile următoare: „The Bunker” de la Trapped, „Room 13” de la Real Escape Room, „Hannibal’s Playground” și „The Flying Dutchman (Pirații din Caraibe)” de la Breakout!

    Răspunde
    • Cu siguranţă voi încerca şi altele, a fost prea fun aici 🙂 Ne-au recomandat şi cei de la Inside Rooms câteva variante, revin după ce ajung acolo 😀

  • […] Hoinaru a fost cel care a reunit gașca și ne-a dus la Inside Rooms, unde am intrat toți 6 în Camera Secretelor. […]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu