Am dat peste frumuseţea asta de complex rezidenţial (mă rog, de fapt colegul arhitect a dat) şi prima oară am crezut că sunt randări. Asta apropo de toate înghesuielile de carton care se fac pe la noi.

Proiectul se cheamă The Interlace şi e dezvoltat în Singapore în 2013. Sunt 31 de blocuri a câte 6 etaje aranjate într-o formă hexagonală. E ceea ce se cheamă un “vertical village”, adică fix cum avem şi noi în Popeşti Leordeni, numai că ei au gaze şi apă curentă.

Mai multe imagini în clipul de mai jos. Recunosc cu mâna pe inimă, aş da cu sufletul împăcat 65-70k euro pe un apartament cu două camere aici şi nici nu m-ar interesa cât creşte Roborul, ba chiar aş face rată pe cât mai mulţi ani, ca să plătesc şi la bătrâneţe.

Din păcate, preţurile sunt “puţin” mai mari, pornesc de pe la 1,3 milioane de dolari. E cam mult, având în vedere că tot la bloc ajungi să stai. Dacă ai banii ăştia, mai bine îţi iei o casă pe pământ şi e mult mai aproape de Bucureşti :D

Bine, nici dacă eşti în Singapore nu scapi de riscul să vină o corporaţie mare şi să trântească o ditamai clădirea de sticlă lângă satul tău vertical.

Dacă aveţi mult timp liber, am găsit şi un Ted Talk cu Ole Scheeran, arhitectul care a proiectat nebunia asta. Am înţeles că următorul mare proiect al omului s-ar putea să fie în Berceni, prin 2070.