in Televiziune

Supravieţuitorul şi Jocuri de celebritate în grila de toamnă a ProTV

grila_protv

Ieri am fost la un eveniment organizat de ProTV. Se pare că cei care le prevesteau sfârşitul după plecările de acum 2 ani au avut perfectă dreptate. Trustul urmează să se închidă şi toată lumea pleacă acasă. Glumesc. De fapt, ratingurile sunt super bune, iar anul ăsta, cu ocazia meciului România – Franţa, au avut cel mai bun program de prime-time din ultimii 15 ani. Dacă punem în context şi faptul că naţionala de fotbal a mers tot în jos în ultimii 20 de ani sau că oamenii se uită tot mai puţin la TV, o să ne dăm seama că e o super performanţă să atingi recorduri de audienţă de acum 15 ani.

Evenimentul a fost unul important pentru Pro, au adunat o mulţime de vedete, fie că aveau sau nu de urcat pe scenă. Au fost acolo cam toate feţele cunoscute, de la Andreea Esca, Busu, Neti Sandu, Călinescu, Andi Moisescu, Loredana, Smiley, Inna, Bucur, Bucurenci, Corina Caragea, Oana Cuzino, Fierbinţii, Atleticii, Cabral, Bartoş, Andra şi Măruţă etc. După prezentarea grilei toţi au stat la interviuri cu jurnaliştii prezenţi.

Aleksandras Cesnavicius, CEO-ul ProTV, părea mulţumit de ceea ce a realizat în ultimii ani, trustul s-a stabilizat şi a reuşit să-şi consolideze poziţia. Din câte îmi dau seama, mult loc de creştere a pieţei nu mai e, singura soluţie e să rupă din publicul celorlalte televiziuni. Pe asta se şi mizează în grila pentru toamnă şi primăvară. Probabil că s-au făcut nişte analize pe ce emisiuni au avut rating decent la principalii competitori şi s-a ajuns la concluzia că e nevoie de un show cu copii talentaţi (de aici şi Vocea României Junior) + un show cu vedete care trec prin tot felul de probe (ceea ce a adus „Jocuri de celebritate”).

Serialele Las Fierbinţi (recomandat de Andrei Pleşu!) şi Atletico Textila continuă cu noi sezoane, opţiunea nr. 1 a meciurilor din Champions League şi Europa League (adică Steaua) e pe ProTV, plus Visuri la cheie (14 septembrie) şi Vocea României (9 septembrie). Iar pe la mijlocul lui septembrie se întoarce şi ApropoTV. Musai să vă uitaţi la prima ediţie din Vocea României, am văzut un promo mişto, la care s-a râs mult.

Noutăţile

supravietuitorul

Însă vedeta acestui sezon de toamnă-iarnă este Supravieţuitorul, un reality-show care mă fascina acum vreo 10-12 ani. S-a filmat 2 luni în Filipine în nişte condiţii greu de suportat, cu 40 de grade celsius şi umiditate de 95%, furtuni tropicale şi o grămadă de obstacole naturale. Am văzut câteva imagini dintr-un promo, arată foarte bine, rămâne de văzut cum sunt concurenţii. Am identificat deja câţiva cu mult potenţial… în diverse domenii.

Bucurenci pare să fie potrivit pentru rolul de prezentator, mai ales că nu e chiar cel mai dificil job de pe pământ. La Supravieţuitorul e suficient să pari serios, să-ţi stea bine cu bocanci în picioare şi să taci mult. Mă voi uita la primele episoade, sunt curios dacă mă prinde. Lunea şi marţea de la 20:30, începând cu 12 septembrie.

Pe 14 septembrie începe şi „Jocuri de celebritate”, care se va difuza miercuri şi joi de la 22:30, cu Bobonete, Paul Ipate şi Octavian Strunilă drept prezentatori şi două echipe de vedete care sunt în competiţie directă. Pare genul de emisiune făcută la caterincă, pe un slot orar pe care acum se bat Capatos, Mircea Badea şi câteva talk-showuri pe la televiziunile de ştiri.

Grila de primăvară

Evident, subiectul principal e legat de MasterChef şi de schimbarea juriului. După ce s-a speculat super mult pe tema „de ce a plecat Adi Hădean”, specialiştii de buzunar au concluzionat că emisiunea asta nu mai are niciun viitor, că nu mai e cu Chefi, că e nasoală treaba. Pe mine m-au amuzat motivele pe care le găseau oamenii din presă pentru schimbarea juriului. Ba că Hădean cerea mulţi bani, ba că FOA avea contract cu un supermarket concurent. Tot ce pot să vă spun e că nimeni nu vrea să investească nişte bani în construirea unor vedete la care să renunţe după doar 2 sezoane.

E greu să iei nişte bucătari şi să-i faci vedete de televiziune, aşa că odată ce i-ai făcut, te străduieşti să-i păstrezi. În acelaşi timp, nimeni nu semnează contracte de publicitate de capul lui, mai ales când lucrează în televiziune. Probabil că performanţele emisiunii au cerut o schimbare. Nu ştiu ce să spun despre Exarhu, Liviu Popescu şi Chef Samuel, până nu văd un promo e greu de anticipat cum se vor completa pe sticlă.

În schimb, am văzut deja un promo pentru Vocea României Junior, emisiune care îi va avea în juriu pe Andra, Inna şi Moga şi care m-a lăsat rece. Cred că problema e la mine, că n-am copii şi nu mi se par drăguţe nişte copile care vor să arate ca nişte superstaruri la 10-12 ani.

Sloganul campaniei din această toamnă este „Ai ce trebuie, ai ProTV!”. Şi mi se pare că fix aşa e alcătuită grila, cu tot ce trebuie pentru diferite categorii sociale şi de vârstă.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu