BuddyPress Logo

Ziceam după Wordcamp că mi-a plăcut foarte mult prezentarea lui Stas Suşcov despre BuddyPress şi utilizarea acestui plugin ca platformă educaţională. La noi ASE-ul şi UniBuc au nişte site-uri foarte slabe. Universitatea lucrează de ceva timp la o variantă mai bună, dar nu există un minim de opţiuni. Totul se face prin e-mail, grupuri de Yahoo şi, mai nou, la noi în facultate pe forumuri (eu am adus moda şi ştiu că s-a păstrat). Dar în general grupul de Yahoo e sfânt şi nici măcar nu realizează nimeni cât de anapoda e chestia asta.

Şi pe lângă faptul că nu avem platforme care să facă tot ce trebuie, site-urile pe care le avem sunt pe mii de euro, nu merg cum trebuie şi sunt dezvoltate de firme care de cele mai multe ori câştigă dubios la licitaţii dubioase.  În loc să dăm zeci de mii de euro pe o platformă care să dureze X ani, frumos ar fi să ne folosim de lucruri Open Source.

Ce ne-a prezentat Stas la Wordcamp a fost un WordPress care e gratuit, cu un plugin de BuddyPress la care se adaugă un plugin de ScholarPress (făcut chiar de el). Totul free. Evident, te costă doar customizarea platformei, dar e mult mai ieftin decât o platformă luată de la 0. Şi sigur îşi face treaba. Mai jos aveţi un clip care explică pe larg ce şi cum face ScholarPress-ul.

Sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu