După ce şi-au lansat şi buton de like, şi instant search în chatul Gtalk (via Bogdana), băieţii de la Google vor să acapareze cu Youtube tot ce înseamnă muzică. Bine, nu chiar tot, dar mult.

Am descoperit total întâmplător paginile de artist, cu videoclipurile sortate pe ani, o biografie, artişti similari şi, probabil cel mai important, listă de evenimente oferită în parteneriat cu songkick.com. Pagina lui Michael Jackson aici (am preferat un print screen pentru posteritate).

Ce înseamnă asta? Că uşor-uşor Youtube devine un site axat foarte mult pe muzică. Şi sunt gata să ofere o experienţă completă cu videoclipuri oficiale, înregistrări ale fanilor, biografie, cronologie a pieselor, evenimente şi concerte live. Practic tot ce vrei să afli legat de muzica unui anumit artist va fi disponibil pe Youtube. Mie mi se pare ăsta un pas mai important decât butonul +1.

Momentan videourile sunt agregate de pe conturile diferiţilor useri, aceştia având în continuare control asupra clipurilor. Probabil că atunci când un user şterge un clip care este listat pe pagina unui artist, Youtube sesizează şi înlocuieşte clipul.

Abia aştept să văd cum vor evolua paginile de artişti. Dacă aveţi ceva informaţii suplimentare le aştept.

PS: Cam în direcţia asta voiam să ducem ÎnConcert.ro, rămâne de văzut când e gata platforma nouă.

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu