in Web

Fără să fie vreo noutate, zilele trecute mi-am dat seama de o chestie foarte mişto. Thanks to Facebook & Google acum putem avea date demografice complete.

O piaristă (fără să fie vreo nuanţă peiorativă în termen) mi-a cerut nişte date demografice ale blogului. Prima reacţie a fost ca în reclama cu Dacia „demografice zic? da’ unde te crezi, în războiu stelelor?„. Pe urmă mi-am dat seama că mai nou chiar am cum să-i dau astfel de date.

Dacă în ceea ce priveşte repartiţia geografică Google Analytics oferă statistici complete, pentru vârstă şi sex n-aveam niciun fel de date. Sigur, se mai fac ceva sondaje pe blogurile mari din .ro, dar orice fel de sondaj e mai puţin relevant decât o statistică live. Cu Facebook Insights adăugat în headerul blogului pot afla acum vârsta celor care mă citesc, sexul şi ce reacţii am în urma promovării pe Facebook a anumitor articole.

Informaţii preţioase, că tot ne lăudam noi cât de măsurabil e internetul. Mi-ar plăcea ca atunci când agenţiile aleg nişte bloguri să se ia în calcul şi astfel de date. Mai e mult până acolo dar e bine că evoluăm cu targetarea 😀 Momentan nu e o corelare între repartiţia geografică şi celelalte date, însă acum câţiva ani nici la datele astea pe care le avem nu ne gândeam.

1 comentariu. Leave new

  • din fericire mai exista un procent de populatie ce nu a devenit complet subjugat de viata virtuala. aici ma refer la cei ce folosesc mult calculatoarele dar nu au cont de fb, twitter etc si prefera sa se vada cu amicii la o bere sau sa vb la tel.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu