Fără să fie vreo noutate, zilele trecute mi-am dat seama de o chestie foarte mişto. Thanks to Facebook & Google acum putem avea date demografice complete.

O piaristă (fără să fie vreo nuanţă peiorativă în termen) mi-a cerut nişte date demografice ale blogului. Prima reacţie a fost ca în reclama cu Dacia “demografice zic? da’ unde te crezi, în războiu stelelor?“. Pe urmă mi-am dat seama că mai nou chiar am cum să-i dau astfel de date.

Dacă în ceea ce priveşte repartiţia geografică Google Analytics oferă statistici complete, pentru vârstă şi sex n-aveam niciun fel de date. Sigur, se mai fac ceva sondaje pe blogurile mari din .ro, dar orice fel de sondaj e mai puţin relevant decât o statistică live. Cu Facebook Insights adăugat în headerul blogului pot afla acum vârsta celor care mă citesc, sexul şi ce reacţii am în urma promovării pe Facebook a anumitor articole.

Informaţii preţioase, că tot ne lăudam noi cât de măsurabil e internetul. Mi-ar plăcea ca atunci când agenţiile aleg nişte bloguri să se ia în calcul şi astfel de date. Mai e mult până acolo dar e bine că evoluăm cu targetarea 😀 Momentan nu e o corelare între repartiţia geografică şi celelalte date, însă acum câţiva ani nici la datele astea pe care le avem nu ne gândeam.