La finalul anului trecut am primit cadou de la cei din PRO un voucher cu o lună de acces la Voyo.ro, platforma care oferă conţinut video online în sistem de abonament şi Pay Per View.

Am testat streamul pe acelaşi sistem, cu două conexiuni diferite: un abonament Clicknet Power (cel mai ieftin pachet, cel cu router wireless) şi un Fiberlink 2 (varianta „top” de la RDS). Pe wireless se mişcă destul de prost, sacadat, problemă pe care Dolcetv.ro nu o are. Pe fiberlink merge excelent, am reuşit să văd Poliţist, adjectiv.

Totuşi, cred că ar trebui rezolvată cât mai rapid situaţia cu streamul pe Clicknet. Diferenţierea deja nu se mai face în funcţie de calitatea streamului, ci de diversitatea ofertei de filme. Pe Voyo.ro sunt 300 şi ceva de filme, iar oferta creşte constant. Filmele mai noi sunt de categoria B şi C, dar ai ce să alegi dacă te străduieşti puţin. Cu cât căutăm filme mai vechi, apar şi super-producţiile, dar e normal, filmele noi sunt scumpe, iar traseul obişnuit e cinema – dvd – VOD – pay TV – free TV.

Partea bună e că găseşti unele filme româneşti pe care nici dacă ai vrea să le piratezi n-ai avea cum. Ăsta cred că e câştigul real al acestor platforme.

Costul lunar este de 3 euro+TVA, iar plata se poate face prin SMS sau cu cardul. Mai există şi varianta Pay-per-view, care oferă diverse filme la preţuri între 1 şi 3 euro.

O comparaţie între cele 3 servicii (legale) disponibile – Dolcetv.ro, Muvix.ro, Voyo.ro – găsiţi pe Refresh.

Later edit: Am uitat să menţionez că pe Voyo.ro mai găsiţi şi serialele Media Pro, Ştirile ProTV (nu văd de ce ar interesa pe cineva, cât timp există site dedicat pentru aşa ceva), diverse evenimente sportive transmise de trust şi înregistrări ale unor emisiuni. Cel mai util e sistemul de preview al anumitor seriale. Am scris aici despre Pariu cu viaţa.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu