in Web

paywall_metropotam

În contextul în care IQads a relaxat lucrurile la paywall-ul lor, adică articolele sunt disponibile contra cost după mai mult de 2 săptămâni, Metropotam încearcă apele în zona asta. Au avut acel parteneriat de conţinut cu Yahoo ca sursă de venit, care din păcate i-a cam faultat la percepţia generală. Metropotam şi-a pierdut aerul de coolness pe care îl avea acum 4-5 ani, fiind înlocuit de Sub25 şi alte câteva siteuri, însă rămâne lider pe zona de going out pe un anumit segment de public.

Partea proastă e că preţurile nu apar decât în momentul în care te loghezi. 6.5 euro pe 3 luni (2,2 euro pe luna) 22 de euro pe an. Nu e o avere, dar rămâne problema cu piaţa din România: ne obişnuim greu să plătim pentru ceva care până acum era gratis.

Deocamdată nu sunt modalităţi de plată, dar prima lună e gratuită. În plus, contentul pentru membri e fără reclame.

În rest, despre paywalls numai de bine. Zoso şi-a cam încheiat experimentul, IQads nu cred că are cifre prea bune dacă a relaxat lucrurile, iar altcineva n-a mai încercat, deşi erau semnale. Până şi PRO-ul a băgat platforma ProTvPlus, pentru cei care preferă să vadă reclame în loc să plătească.

paywall_preturi

Update: Dragos Novac vine cu precizarea ca nu e doar un paywall, ci un club dedicat comunitatii de cititori de pe Metropotam. Evident, e vorba de un proiect in faza incipienta.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu