in Televiziune

Bilanţ pe final de an în televiziune

Au trecut mai bine de 6 luni de când a început iureşul în ProTV. A plecat echipa de PR, s-au schimbat vedetele, Antena 1 a luat tot ce se putea. Hai să vedem un bilanţ provizoriu, că s-au încheiat primele sezoane în care ar fi trebuit să rupă norii Antenele.

Masterchef o duce excelent, Adi Hădean a povestit puţin din culiseHell’s Kitchen a fost constant pe locul 2, juriul de acolo a devenit mai isteric şi mai vulgar odată cu trecerea în cealaltă tabără.

Vocea României s-a reinventat odată cu venirea lui Chirilă. Lumea a urmărit cu interes emisiunea, s-a comentat la fel de mult ca pe vremea Monei Segall, nu prea se simte că a plecat mare parte din echipă. Parcă baletul e mai slab.

X Factor a rămas o emisiune de categoria B. Cu tot cu Bănică şi Horia Brenciu, tot nu s-a uitat lumea. Ok, publicul de la Antene a rămas, dar nu s-a produs niciun transfer de telespectatori. Drept urmare, un episod din Las Fierbinţi a reuşit să aibă audienţă dublă faţă de finala X Factor.

Probabil că şi Românii au talent o să se descurce la fel de bine fără Mihai Petre. Între timp, emisiunea Dansează printre stele a ajuns pe locul 3 de câteva ori şi a fost oprită mai repede.

În rest, numai de bine. ProTV a cumpărat din nou UEFA Champions League, după ce ani la rând s-au identificat cu competiţia asta. Marţi şi miercuri de la 21:45 o să ascultăm iar imnul UCL, Pro a cumpărat opţiunea free to air. Sunt în pregătire două formate noi, staţiile radio au fost vândute către RCS RDS. Mediafax o duce rău de tot după ruptură, cu ANAFul pe cap şi Orlando Nicoară plecat de la conducere.

Impresia mea după aceste luni e că lituanianul venit la conducerea grupului Pro face treabă bună. A vândut sau scăpat de ce nu era profitabil, a păstrat miezul trustului şi construieşte o grilă care poate să menţină poziţia de lider. De partea cealaltă, Antena s-a lămurit că nu poţi face minuni aruncând cu bani în nişte oameni din Pro. Mai ales dacă nu reuşeşti să rezolvi imaginea aia oribilă din liveuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu