Au trecut mai bine de 6 luni de când a început iureşul în ProTV. A plecat echipa de PR, s-au schimbat vedetele, Antena 1 a luat tot ce se putea. Hai să vedem un bilanţ provizoriu, că s-au încheiat primele sezoane în care ar fi trebuit să rupă norii Antenele.

Masterchef o duce excelent, Adi Hădean a povestit puţin din culiseHell’s Kitchen a fost constant pe locul 2, juriul de acolo a devenit mai isteric şi mai vulgar odată cu trecerea în cealaltă tabără.

Vocea României s-a reinventat odată cu venirea lui Chirilă. Lumea a urmărit cu interes emisiunea, s-a comentat la fel de mult ca pe vremea Monei Segall, nu prea se simte că a plecat mare parte din echipă. Parcă baletul e mai slab.

X Factor a rămas o emisiune de categoria B. Cu tot cu Bănică şi Horia Brenciu, tot nu s-a uitat lumea. Ok, publicul de la Antene a rămas, dar nu s-a produs niciun transfer de telespectatori. Drept urmare, un episod din Las Fierbinţi a reuşit să aibă audienţă dublă faţă de finala X Factor.

Probabil că şi Românii au talent o să se descurce la fel de bine fără Mihai Petre. Între timp, emisiunea Dansează printre stele a ajuns pe locul 3 de câteva ori şi a fost oprită mai repede.

În rest, numai de bine. ProTV a cumpărat din nou UEFA Champions League, după ce ani la rând s-au identificat cu competiţia asta. Marţi şi miercuri de la 21:45 o să ascultăm iar imnul UCL, Pro a cumpărat opţiunea free to air. Sunt în pregătire două formate noi, staţiile radio au fost vândute către RCS RDS. Mediafax o duce rău de tot după ruptură, cu ANAFul pe cap şi Orlando Nicoară plecat de la conducere.

Impresia mea după aceste luni e că lituanianul venit la conducerea grupului Pro face treabă bună. A vândut sau scăpat de ce nu era profitabil, a păstrat miezul trustului şi construieşte o grilă care poate să menţină poziţia de lider. De partea cealaltă, Antena s-a lămurit că nu poţi face minuni aruncând cu bani în nişte oameni din Pro. Mai ales dacă nu reuşeşti să rezolvi imaginea aia oribilă din liveuri.