in Web

Google pregăteşte o schimbare importantă

Ştirea săptămânii trecute în online vine de la Google, care se testează în pagina de rezultate a motorului de căutare una dintre cele mai importante schimbări din ultimii ani: posibilitatea brandurilor şi a vedetelor de a edita anumite porţiuni din pagina de rezultate.

Experimentul se numeşte Google Posts şi a fost introdus iniţial pentru candidaţii la presedinţia SUA.

Verified individuals and organizations can now communicate with text, images and videos directly on Google. Creating content is fast and simple, and once published, posts will appear instantly in search results related to the publisher. Each post can also be shared on popular social networks.

Ce înseamnă asta? Că oricine va primi „Verified account” va avea posibilitatea să controleze ce apare pe prima pagină pe anumite cuvinte cheie. Vorbim de nume de persoane şi nume de brand, în niciun caz nu va fi disponibilă chestia asta pentru căutări de tipul „lapte”, „dentişti olteniţa” sau „maşini mari”. Dar chiar şi aşa e o schimbare extrem de mare pentru Google, care până acum 2-3 ani se baza exclusiv pe algoritmul de afişare.

În ultimii ani pagina de rezultate s-a schimbat constant, fiind adăugate informaţii din Wikipedia, linkuri la conturile de social media şi alte chestii relevante, dar până acum n-a fost nimic care să poată fi controlat direct de branduri.

Dacă se va aplica la scară largă, schimbarea asta ar putea fi atât un lucru bun, cât şi un lucru rău. Pentru branduri şi persoane publice ar fi mişto să poată edita măcar o parte din ceea ce văd utilizatorii Google. Pentru utilizatori nu e neapărat un lucru bun, s-ar putea să fie primul pas spre un control mai amplu al paginii de rezultate. Iar Google tocmai de-aia ne place: pentru că oferă nişte rezultate afişate în baza unui algoritm, atât chestii pozitive, cât şi chestii negative despre un brand.

Dacă vreţi să aplicaţi pentru Google Posts e un Waitlist aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu