shutterstock_214078915_small

Am cumpărat recent o saltea cu spumă pe câteva straturi, gel cu memorie şi alte şmecherii menite să mă facă să dorm ca un bebeluş. Am descoperit oferta înainte de Dragobete şi voiam să profit de discountul de 50%, dar am ajuns abia pe 5 martie la showroom. Acolo am aflat de la una dintre vânzătoare că oferta a prins atât de bine încât „şefu’ a decis să o prelungească până pe 8 martie”. Am zâmbit, am achitat şi mi-am văzut de drum.

Au mai trecut aproape 2 săptămâni de atunci şi am intrat de curiozitate pe site să văd cât mai e preţul saltelei. Oferta de Dragobete, devenită între timp „de 8 martie” s-a prelungit încă o dată, transformându-se în „oferta primăverii”. Pesemne că „şefu” a zis să prelungească iar oferta, că sunt muşterii. Din păcate, asta e una dintre bolile româneşti care strică meciul tuturor comercianţilor. Dacă prelungeşti la nesfârşit o ofertă încercând să atragi din ce în ce mai mulţi clienţi rişti să le pierzi încrederea celor care au cumpărat deja. Cei din urmă se pot simţi înşelaţi, chiar dacă au plecat mulţumiţi din magazinul tău, convinşi că au făcut o afacere bună.

Să nu mă înţelegeţi greşit, eu sunt super mulţumit de ce-am cumpărat, mi se pare un preţ corect şi chiar nu-mi pasă de valoarea reducerii. Ştiu doar că o saltea similară de la Dormeo ar fi costat cu 600 de lei mai mult. Dar, de obicei, oamenii caută confirmarea că au găsit un chilipir, vor să simtă aproape că l-au înşelat ei pe negustor cumpărând la o asemenea ofertă. Iar promoţiile astea prelungite nu fac decât să sădească îndoială în sufletul lor. Aşa se naşte întrebarea: „Oare care o fi preţul real?”.

Plus că odată ce obişnuieşti aşa cumpărătorii, nimeni nu se mai grăbeşte să „profite de ofertă”, că sigur se prelungeşte. Şi tot comerciantul e cel care pierde pe termen lung.

Foto: Mattress via shutterstock

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu