in De soi

Noutăţi de la Veranda: parcare, cinema şi acces

panou_control_veranda

Recent am avut ocazia să vorbesc cu Andrei Pogonaru, dezvoltatorul proiectului Veranda, care mi-a mai lămurit nişte lucruri şi a venit cu noutăţi despre planurile de dezvoltare pe care le au. Sunt câteva lucruri pe care mi le-a confirmat, altele pe care le-am observat eu de-a lungul timpului, pentru că ajung la Veranda de 2-3 ori pe săptămână pentru diferite cumpărături, curăţătorie, mâncare din foodcourt etc.

Cea mai bună veste (pentru mine) e că în curând vor fi bancomate de la multe dintre băncile importante, printre care şi ING. N-am niciun bancomat ING prin apropierea casei, aşa că mereu trebuie să opresc prin oraş când am nevoie să depun bani pe card. În Veranda există deja sucursale Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi va urma un BCR în curând. Dar practica asta cu bancomatele din malluri s-a extins destul de mult în ultimii ani pentru că oamenii preferă să scoată fără comision direct de la banca lor.

Aşa cum spuneam, se vede mâna unor antreprenori români care au fost foarte atenţi la detalii. De la locurile de parcare de mărimi decente, la lucrările care nu se fac ziua, până la plăcile de gresie care sunt înlocuite imediat dacă se sparg. Până acum n-am văzut niciuna spartă, iar Andrei Pogonaru îmi povestea că a ţinut foarte mult la chestia asta mai ales la deschidere. Presupun că vă amintiţi în ce stare jalnică s-a deschis Mega Mall.

O chestie care m-a surprins în mod plăcut ţine de locurile de parcare pentru persoanele cu handicap. Sunt mai mereu libere, asta pentru că lângă fiecare intrare e câte un paznic ce le veghează. De 3 ori am văzut situaţii în care diverşi nesimţiţi au vrut să parcheze pe locurile respective (deşi erau locuri libere la 3 metri distanţă) şi paznicii pur şi simplu nu i-au lăsat. I-au întors din drum după un scurt dialog.

Poza de mai sus este din centrul de comandă, pe care am avut ocazia să-l vizitez. Sunt 3-4 persoane care monitorizează în permanenţă ce se întâmplă pe fiecare nivel din parcare (note to self: nu mai dansa prin parcare când ai impresia că nu te vede nimeni!).

Undeva pe la parcarea de la subsol există şi un adăpost antiaerian, cu filtrare a aerului automată şi manuală (la manivelă), din câte am înţeles e obligatoriu pentru clădirile peste o anumită suprafaţă. Este proiectat pentru câteva sute de persoane, angajaţii mallului. Cel mai probabil nu vor avea nevoie niciodată de el, dar aşa zice legea.

Încă nu s-au deschis toate magazinele, mai sunt câteva în lucru, miercuri se muncea de zor la LC Waikiki, cred că între timp a fost inaugurat. Au deschis şi cei de la Sushi Terra, un restaurant cu specific japonez pe care l-am încercat şi care are mâncare foarte bună. În câteva zile se va deschide şi târgul de Crăciun, ce va fi amplasat lângă patinoar. 

veranda_piloni

Cinematograf

Se pare că cinematograful a fost în plan încă de la început, va fi poziţionat undeva deasupra Carrefourului, iar ceea ce vedeţi mai sus sunt stâlpii de susţinere. Pe o bucată din parcarea de la ultimul etaj se va amenaja cinema-ul, cu vreo 10-12 săli. Momentan sunt negocieri cu doi operatori internaţionali, ce se ştie sigur e că Cinema City nu va fi prezent în Veranda. Planul e ca până de Paşte să se deschidă şi cinematograful.

Cred că va aduce foarte mult trafic din publicul tânăr. Momentan Veranda are cam 60% trafic format din oameni veniţi pe jos, ceea ce e un vis frumos pentru orice mall din câte am înţeles. Fiind atâtea blocuri mari în zonă, e oarecum normal. 

parcare_01

Parcarea

În ceea ce priveşte parcarea, s-au montat deja barierele şi erau în teste zilele trecute, vor exista şi beculeţe cu verde/roşu, plus indicatori cu numărul de locuri de parcare disponibile pe fiecare etaj.

Din câte am înţeles de la Andrei Pogonaru, parcarea va fi gratuită pentru clienţii Veranda, însă noaptea nu se va putea intra în parcare şi nici n-o să puteţi lăsa gratuit maşina zile întregi acolo. 

Am întrebat şi câte locuri de parcare se pierd cu cinematograful şi sunt doar 100 şi ceva, locuri care se pot construi la etajul superior.

veranda_acces

Accesul

Cred că singura problemă în momentul ăsta este accesul. Strada Ziduri Moşi este o epavă, iar traficul pietonal o omoară de tot. Târgul de obiecte de instalaţii are trafic destul de mare, multă lume merge de la piaţă spre staţiile de tramvai, aşa că nu poţi merge pe strada aia fără să treacă 5-6 persoane prin faţa maşinii. Frânezi, se formează cozi, ies maşini de pe străzile adiacente, aşa că e foarte greu să ieşi de acolo. Plus gropile şi intersecţiile cu calea ferată, plus şina de tramvai care e de pe vremea lui Gheorghiu Dej.

După cum vedeţi mai sus, s-a instalat un semafor şi s-a terminat noua bandă de circulaţie. Cei de la Veranda au investit 780.000 de euro pentru partea asta de infrastructură publică şi au donat o parte din terenul lor ca să se lărgească strada. În curând se va construi şi un gard permanent despărţitor şi două peroane de tramvai, că zona aia nu avea aşa ceva până acum. Îi ajută şi pe ei lucrurile astea, că devine traficul mai civilizat şi îi încurajează pe şoferi să meargă acolo.

O altă noutate ţine de legătura dintre strada Ziduri Moşi şi Şoseaua Electronicii. Vedeţi mai jos, cu roşu, unde va fi noua stradă. Momentan arată cam aşa (cu menţiunea că poza e veche şi nu exista Veranda, dar strada a rămas la fel). Prelungirea pentru Şoseaua Electronicii va ajuta atât la aducerea clienţilor din zona Baicului/Doamna Ghica fără să mai treacă prin Şoseaua Colentina şi la aprovizionare, că se va putea intra direct în spate, pe unde e accesul camioanelor.

veranda_strada

Per total îmi place cum evoluează Veranda, echipa de dezvoltare e pusă pe treabă şi duce lucrurile la bun sfârşit conform planului, sper să le iasă şi treaba cu cinematograful. 

6 comentarii. Leave new

 • Confirm, straduta aia chiar ar face diferenta, desi eu stau foarte aproape si e mai rentabil sa merg pe jos, plus ca fac miscare.
  Dar, cu sarsanalele in spinare, tot mai bine sa le care masina decat io, ca e mai departe decat Kaufland…

  In rest, abia astept cinematograful!

  Răspunde
 • Sala pentru sport (fitness,bazin etc) pe cand?

  Răspunde
 • Haideti ma fratilor, ca de cand s a deschis mallul asta nu am vazut decat superlative la adresa sa pe bloguri, in conditiile in care e practic un carrefour de care s au lipit cateva magazine. Nu a mai existat constructie in Romania cu atata reclama pozitiva pe net. Din zeci de texte singurul cuvintel negativ a fost la adresa strazii, care in mod evident nu era vina lor. Mai nou si aia s a transformat in ceva pozitiv. Lasati o mai usor, ca macane

  Răspunde
 • BCR are două bancomate, dintre care unul multifuncțional. Și sunt instalate încă de la început, în apropierea zonei de fast-food. Probabil că nu le-ați observat.

  Răspunde
 • Poate vrem prea mult, dar pentru un bazin de inot…. as fi fanul vostru pe viata!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu