Pentru că m-am plimbat mai mult vineri şi sâmbătă prin parcul în care se desfăşoară Untold, am avut reuşit să observ câteva tipologii de oameni prezenţi la Cluj zilele astea. Toţi se disting foarte uşor în mulţime şi îi găseşti la tot pasul.

Activaristul – îl găseşti sigur la una dintre activările din festival (şi anul ăsta au fost muuuulte). Dă vreun brand un balon? El e acolo. Are cineva un photobooth? Face poză! E o groapă cu bureţi? Poţi fi sigur că sare. Mai prinde un milkshake, mai o cremă de protecţie solară, că ziua e lungă şi până la concerte trebuie să-ţi umpli timpul cu ceva, nu?

Oficialul – nu, nu e parte din echipa de organizare, dar a venit cu un scop, altul decât muzica. Îl recunoşti uşor prin aerul de super importanţă pe care şi-l dă. De obicei vine la pachet cu o brăţară VIP, Press, Partner, ceva. L-a trimis vreun brand sau vreo revistă, cert e că omul e important. Nu e vreun plebeu care n-are ce face. Dacă mai are și vreun LIVE de făcut, e clar că o să se plimbe cu telefonul în mână fix pe unde e mai multă lume când vorbește cu “fanii”.

Gemenii – care uneori circulă în grupuri mai mari, de tripleţi sau chiar sexteţi. Se îmbracă la fel, îşi pun aceleaşi tatuaje, se dau cu sclipici prin aceleaşi locuri şi par un ansamblu al distracţiei creat pentru ca oamenii beţi să fie derutaţi complet. Oare văd dublu sau ăștia chiar sunt reali?

Trecutul aka “încă tânărul” – îl recunoşti uşor, după cămaşa hawaiană cu mânecă scurtă şi pantalonii de pescar. Are peste 40 de ani, nu se potriveşte deloc în peisaj, dar a venit la festival cu soţia şi prietenii ca să simtă că e încă tânăr. De fapt, ca să demonstreze chestia asta. El e omul pe care îl vedeţi dansând entuziasmat (muuult prea entuziasmat) în timp ce apropiaţii lui stau într-o parte şi încearcă să-şi acopere feţele ca să nu fie recunscuţi.

Fratellistul – a venit la festival în special pentru că a auzit că e un Fratelli în zona VIP. E genul de om care atunci când vede un Fratelli trebuie să intre, pur și simplu nu se poate abţine. Îşi ia o masă şi se comportă fix ca în club, făcând abstracţie de ceea ce se petrece pe scenă. De fapt, aproape că nici nu-şi dă seama că e o scenă şi cântă sau mixează cineva, dar îi place mult că muzica se aude TARE!

Selfista – are deja fotografii din toate unghiurile încă din ziua 1 de festival. Selfie la semnul cu Untold, selfie la arenă, selfie cu roata, selfie la tunelul cu oglinzi. Singura situaţie în care se opreşte din făcut poze e momentul ăla în care scoate bateria externă din geantă – pentru că o selfistă nu vine niciodată nepregătită, e mai ceva ca cercetaşii!

Părintele grijuliu – vrea să pară că e din categoria celor “încă tineri”, dar de fapt pur şi simplu e îngrozit de ideea de a-şi lăsa copilul singur la festival. Aşa că vine şi el cu minorul, care poate că s-ar descurca singur pentru că are deja 15-16 ani, dar a nimerit într-o familie greşită.

Dacă aţi observat şi alte tipologii, le aştept în comentarii.