Vineri am ajuns ceva mai devreme la festival, ca să simt vibe-ul pe zi, să mă bucur de soare şi să mă plimb pe la diversele activări pe care le-au pregătit brandurile. Abia dacă am apucat să văd câteva, e plin de chestii care vor să-ţi capteze atenţia. Poate părea puţin aglomerat şi obositor, dar nu vii la un festival cu 100.000 de oameni fără bateriile încărcate.

Una dintre cele mai tari activări e treaba asta cu oamenii care zboară pe un wind tunnel. Practic, simulează o cădere liberă de la mare altitudine, cu un tun foarte puternic care te azvârle în aer şi te ţine acolo. Teoretic poţi să faci pregătire pentru saltul cu paraşuta, practic ai o mulţime de posibilităţi de acrobaţii dacă te antrenezi suficient de mult. Vedeţi aici o demonstraţie.

După ce m-am învârtit suficient, am testat un burger şi o waffle şi am lenevit în hamac, au început concertele. Vama pe Main Stage, una dintre puţinele trupe româneşti care au avut show acolo. Nu-i mai văzusem de multă vreme în concert aşa că aveam aşteptări destul de mari. Am mai prins câteva prin cluburi, însă ultimul show cu adevărat epic a fost la Arenele Romane acum mult timp. Mă aşteptam să bage multe cântece vechi, fiind în festival, dar au ales mai multe din cele noi, inclusiv vreo 2 piese de pe următorul album Vama. Nu sună rău, dar nici nu m-au dat pe spate.

Altfel, a fost o ocazie specială, concertul fiind transmis live de roboţelul AV1 în clinica de oncologie de la spitalul Marie Curie, într-o campanie a asociaţiei Dăruieşte Viaţă. Thumbs UP pentru Vama că se implică în astfel de cauze.

Am fugit apoi la Deliric şi Silent Strike, mi-am făcut loc prin mulţimea de fani şi m-am oprit la vreo 10-15 metri de scenă. Era full la scena Alchemy, la fel ca în ziua precedentă la concertul CTC. Cred că dacă le zici celor câteva mii de oameni strânşi acolo că Untold e festival axat pe muzică electronică o să creadă că ai luat-o razna.

Mişto de tot ce-a băgat Deli, deşi aş fi preferat mai multe cântece de pe albumul cu Silent în loc de încă o porţie de CTC. Oricum m-am simţit ca în liceu, când băieţii erau underground şi copiam de pe CD-uri mp3-uri cu piesele lor.

Am prins şi concertul Waldeck după miezul nopţii, austriacul încă se pricepe să facă muzică. Dacă n-aţi ascultat până acum, Google it, e un electro swing foarte şmecher. Eu îl ştiu de vreo 10 ani, din perioada InConcert.ro

Înapoi la Alchemy Stage, unde era Chase and Status DJ set, ţopăiau nişte băieţi de zici că mâine nu mai era încă o zi de festival, aşa că am cotit-o spre Main Stage, unde măcar au scaune. Şi a fost absolut epic. Cam aşa adică:

Am plecat înainte de final, pe la 3:45, că nu mă mai ţineau bateriile deloc.

Şi apropo de baterii, am făcut ieri testul festivalului pentru Samsung Galaxy S8+ şi l-a trecut cu brio. Am plecat la 17:00 cu bateria full, am lăsat acasă bateria externă şi am zis că ce-o fi o fi, dacă rămân fără baterie o să mă întorc în cameră (dacă nu faci poze pentru Instagram la ce bun să mai stai la concerte, nu?). Folosit intens (vreo 150 de poze, vorbit, social media la greu, butonat non-stop), telefonul avea 13% baterie la ora 4:00 când am intrat în cameră. Deci 11 ore de heavy usage, într-o zonă în care semnalul se pierdea frecvent din cauza numărului mare de oameni.

Ca să vă faceţi o idee, pe timp de festival eu consum o baterie de 3000 mAh (a telefonului) + cam trei sferturi dintr-o baterie externă de 10.000 mAh. Da, în stilul ăla butonez. Plus că acum am avut şi camera 360 Gear care se conectează la telefon prin Bluetooth.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu