Am sărbătorit aniversarea primului an de căsătorie la Mosafir, unul dintre cele mai noi localuri „dichisite” din Bucureşti. Mosafir este un bistro cu motto-ul „bistronomie, gâlgâl, potol”.
Dacă vreţi o descriere scurtă: eu am zis că e un fel de fine dinning pentru hipsteri. De ce spun asta? Pentru că meniul lor include preparate precum pulpă de pui cu piure sau ficăţei cu couscous. Şi mulţi oameni vor spune „păi stai aşa, că mănânc pulpă de pui şi acasă, care e faza?”.
În primul rând că sunt ingrediente de bună calitate, pe cât posibil de la producători locali. Şi în al doilea rând că au un twist sau un mod de preparare mai special. În plus, iubitorii de vin vor fi foarte fericiţi să descopere wine pairing la fiecare preparat.
Mosafir e pe strada Plantelor, la numărul 48, şi e deschis de miercuri până duminică. Atenţie, că în weekend se prinde destul de greu masă, aşa că vă recomand să rezervaţi din timp.
Ce mai e important de spus este că Mosafir e genul de restaurant care schimbă constant meniul, în funcţie de sezon, ca să poată găti cu ingrediente de la producători locali. Aşa că e posibil ca unele preparate despre care am vorbit mai jos să nu fie disponibile când veţi ajunge voi.
Am început cu această focaccia cu sardine din Marea Neagră, pe un pat de tomate. Foarte bun gustul, un antreu pe care l-am savurat împreună. Vreo 30 de lei porția.

Pentru că nu suntem băutori de vinuri, am luat o limonadă clasică şi o limonadă de sezon, cu must. Cam dulce, dar delicioasă cea cu must (20 și 25 de lei).

La felul principal am luat o pulpă de pui cu piure şi mazăre (59 de lei). Denumirea oficială cred că include ceva legat de Coquelet, dar nu bag mâna în foc. În orice caz, a fost foarte bun. În urmă cu 10 ani probabil că n-aş fi ales niciodată pulpă de pui cu piure la un restaurant, dar iată că viaţa are bunul obicei să ne surprindă.

Antonia a luat ficăţeii de rață cu cous-cous (56 de lei), care au fost buni la gust. Cu siguranţă mai buni decât cum îi fac eu. Ceea ce n-aş putea să spun despre piure (pentru că eu fac un piure bestial).

Per total două farfurii corecte, gustoase, dar nu neapărat ceva care să-ţi rămână în minte. Pentru unul ca mine, care mai gătește acasă și care mănâncă și pe la socri chestii tradiționale, nu pot să spun că e impresionant, dar poate fi mană cerească pentru cei care nu au timp să gătească deloc și nici rude pe aproape.
La desert am luat baton de ciocolată cu sos de vișine și un griș prăjit cu niște dulceață de prune. Ciocolata de casă a fost foarte bună, grișul ăla nu părea să fie desert, nici nu l-am terminat (și noi nu lăsăm niciun desert în urmă de obicei!).

Casa în care e Mosafir e foarte frumoasă, e amenajată chiar drăguţ, vibe-ul e bun, cu personal tânăr și foarte hip.
Mi se pare bună abordarea Mosafir, care se poziţionează drept bistro. Pentru că fix asta este, un loc în care mănânci on a weekly basis, iar modul în care schimbă meniul constant probabil că va încuraja oamenii să revină. Se vrea a fi un loc în care să opreşti de mai multe ori pe lună, dar nu știu dacă prețurile te încurajează să faci asta. Pentru că sunt peste medie.
Adică pe preparatele de mai sus am plătit 250 de lei + tips. Ceea ce n-ar fi deloc mult pentru ocazii speciale, dar nu e neapărat cazul aici. Cum spuneam, mi se pare mai degrabă genul de loc în care să mergi constant, un safe place în care știi că mănânci bine, preparate relativ obișnuite. Iar în situația asta devine cam scump.







5 comentarii. Leave new
Au ceva legături cu „familia Safir”? Au la Venus un apart-hotel și un restaurant cu numele de MuSafir.
Sunt sigur că n-au nicio legătură. E forma veche a termenului musafir și atât.
Cum ar zice Piturca într-un dialog cu Mititelu: ”Copane cu pireu. Pai tu știi pe unde am mâncat eu?”
I see what they did there. Imi plac farfuriile retro tip Hotel Romanta din Venus (desi alrea erau pe albastru)
Totusi preturi mari pentru genul de mancare, gasesti asa ceva la meniul zilei de la cantinele corporatiste cu 20-30 de lei.
Desi mi-am propus de cand au deschis sa ajung pe Plantelor am ratat de fiecare data. In schimb am mancat de foarte multe ori la Bucataria Local Food, de pe Ion Slatineanu (zona Dorobanti). Cele doua cârciumi au aceeasi echipa. Imi place foarte mult ca aproape saptamanal au ceva nou in meniu (in weekend). Mancarea este foarte buna, de aici si preturile peste medie. Atmosfera la Local Food este foarte placuta, intima. Pot doar sa presupun ca lucrurile sunt asemanatoare si la Mosafir.