Acum mult timp am citit despre Park4Fly la Bunescu, am reţinut informaţia şi m-am gândit că poate voi parca la un moment dat acolo*. S-a nimerit abia primăvara asta să am nevoie de un astfel de serviciu. De obicei apelez la prieteni pentru diferite drumuri la aeroport, din raţiuni de predictibilitate şi confort, nu din raţiuni financiare. Mi s-a întâmplat să nu găsesc Uber sau Bolt cu 2-3 ore înainte de decolare şi să intre panica. 

De data asta n-am mai vrut să apelez la prieteni, am zis să testez o parcare pe termen lung din zona Otopeni. Faţă de toamna anului trecut, parcarea din aeroport s-a scumpit, nu mai e 50 de lei pe zi, e 100 de lei pe zi. Ceea ce mi s-a părut prea mult. Dacă stăteam una-două zile ar fi meritat, dar 400 de lei pentru parcare mi se pare prea mult.

Am căutat la Park4Fly şi am dat până la urmă 77.76 de lei, în care a fost inclus un mic bonus de 10% pentru că am plătit cu cardul. Altfel dădeam 86.4 lei la faţa locului. Un preţ de 21.6 lei pe zi, absolut decent. La perioade mai lungi preţul scade şi poate ajunge până pe la 10 lei pe zi. Erau maşini cu tot felul de numere de provincie acolo, presupun că e o variantă foarte bună să mergi cu maşina ta până la aeroport, apoi să dai nişte zeci de lei ca să o parchezi.

Parcarea e dincolo de aeroportul Otopeni, undeva pe un câmp, la vreo 7-8 minute de mers cu maşina de Henri Coandă. 

E supravegheată video, are pietriş pe jos şi e împrejmuită cu un gard, există la intrare nişte oameni care supraveghează intrarea.

În banii pe care i-am dat e inclus şi transferul la şi de la aeroport, care se face cu o dubiţă de 8+1 locuri. Plecările sunt destul de dese, n-am aşteptat deloc nici la dus, nici la întors. Practic, pe măsură ce vin oameni care parchează acolo, o dubiţă îi preia şi îi duce la aeroport. Există în termenii de pe site menţiunea că poate dura până la 25 de minute acest traseu, cu tot cu aşteptarea.

La întoarcere am avut norocul să sunăm după maşină fix când plecase una spre noi, aşa că am prins ultimele locuri şi n-am aşteptat decât 6-7 minute. Ceea ce s-a dovedit a fi o veste bună, că eram rupţi de oboseală după diferite întârzieri de tren şi de avion.

Maşina era la fel cum am lăsat-o, poate puţin mai prăfuită, dar Park4Fly are inclusiv servicii de spălătorie, dacă vă doriţi aşa ceva. Spălatul e 50 de lei interior-exterior, dar asta presupune să-ţi laşi cheile acolo, ceea ce eu n-aş fi dispus să fac.

Poza e de pe Google Maps, din contul lor, am uitat să fac una la faţa locului.

)* Aici e o discuţie interesantă legată de cum se ia decizia de cumpărare şi cât valorează recomandarea unui influencer. Pentru că am făcut achiziţia mult după ce s-ar fi terminat orice monitorizare pentru o campanie şi aşa se întâmplă şi în viaţa de zi cu zi. E mai greu să cuantifici câţi oameni convingi să cumpere ceva peste 6 luni sau poate peste 1 an. Chiar dacă recomandarea a venit de la tine.

13 comentarii. Leave new

  • Marius Cucu
    mai 24, 2023 12:10 pm

    Sunt buni pana adoarme in post cel care iti face transferul. Am stat vreo 40 de minute dupa baiat, la un moment dat ca „a uitat” ca are avion in noaptea aia. De atunci am renuntat la ei.

    Nu e chiar in camp, e dupa shaormeria aceea. 🙂

    Răspunde
  • Sunt multe parcări în zona la Otopeni, am încercat deja vreo 3, n-am avut vreo problemă. Dacă contează las aici niște nume: Park&Fly, Parcareinotopeni, OlimpiaParking (cea mai aproape dar și cea mai scumpă).

    Răspunde
  • Problemele apar daca sunt multe persoane/masini in acelasi zbor.
    Am folosit si eu o data, parca parcareinotopeni era dar nu sunt sigur.
    La dus a fost poezie, foarte operativi.
    La intoarcere, fiind multe persoane acel shuttle a trebuit sa faca vreo trei drumuri, si a durat min 30 min pana sa ne ia de la aeroport. Cand am sunat au zis sa vina doar soferii sa ia masina, ca sa incapa cati mai multi in shuttle.
    Alternativ puteti lua taxi de la aeroport la parcare, cat poate sa fie? 20 lei, si se rezolva instant (daca sunteti mai multe masini parcate si mai bine, se imparte)

    Răspunde
  • Rupti de oboseala, dar te-ai urcat la volan? Cat pierdeai daca luai uber/bolt/blackcab de acasa la aeroport?Sau uber/bolt/blackcab pana la gara de nord si apoi trenul?

    Răspunde
    • Nu eram la nivelul la care să nu mai pot să conduc, dar nu voiam să mai stau şi să aştept cine ştie cât după o maşină.

  • La uber/blackcab/autonom ai optiunea de rezervare masina, la ora aleasa de tine. Nu astepti, nu pierzi timp, nu te plimbi cu bagajele in 2 masini, etc.

    Răspunde
  • Da’ tren/autobuz pana in civilizatie ce are? 🙂

    Răspunde
  • Culea Adriana
    iunie 3, 2023 5:55 pm

    Nu!!!foarte aiiurea. Am asteptat 40 min pana au strans cele 8 pers pt a umple microbuzul sa ne ia de la aeroport. Statea într-un microbuz care putea a motorina 8 persoare inghesuiti ca sardinede cu bagajele in brațe pt ca erau prea multe valize si cu 3 copii pana in 2 ani. Scaunele murdare de ulei, infectie totala. Parcarea are pavaj doar la intrare( ce se vede in poze)in rest înoți in noroaie pan la genunchi. Personalul arogant. Nu mss nu isi merita banii

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu