in Educatie&Literatura

Visele mele se împlinesc

Cartea cu copii frumoşi n-are ochii somnoroşi”

De când eram mic mi-au plăcut cărţile. Era vremea în care nu existau nici e-books, nici audiobookuri şi „Cartea cu copii frumoşi” era best seller. Îmi plăceau aşa mult cărţile, încât de fiecare dată când intram într-o librărie puneam ochii pe o carte, o strângeam la piept şi ziceam „A mea!”. Şi mama se vedea nevoită să-mi cumpere cartea respectivă (din păcate  n-a mai mers la fel şi cu femeile – deşi eu tot le luam în braţe şi spuneam „a mea” sau le ceream în căsătorie 😀 ).

Am mai crescut şi mi s-a pus pata să-mi fac una din camere bibliotecă. Atunci când o să am o casă a mea vreau o bibliotecă imensă cu un singur fotoliu într-un colţ şi în rest rafturi. Cărţi am, n-aveţi nicio grijă. Pentru că niciodată n-am fost la o bibliotecă publică. Mi-am propus să termin facultatea fără să merg la BCU şi am reuşit. N-am călcat niciodată acolo. Am preferat să cumpăr cărţile, să fie ale mele. Am mai şi împrumutat de la prieteni, dar destul de rar.

Acum un an şi ceva vorbeam cu Ligia (link la twitter că altceva n-ai 😛 ) despre cum ar fi să strângem cărţi şi materiale de specialitate pe care să le împărtăşim cu cititorii de pe ADif.ro. Până la urmă n-am reuşit să mai facem nimic, dar dorinţa de a-i ajuta pe tinerii atraşi de comunicare a rămas.

Cu mult înainte să existe ADif, l-am cunoscut pe Sorin care ne povestea la Şcoala ADC despre Biblioteca Fundaţiei Friends for Friends. Şi el îşi dorea să ofere un spaţiu în care comunicatorii să poată descoperi informaţii noi şi să poată interacţiona cu alţi oameni pasionaţi de ceea ce numesc ei acum „creativitatea practică”.

Proiectul a fost lansat în 2008 şi a intrat într-un con de umbră până la sfârşitul acestui an, când cei de la Friends au găsit un spaţiu adecvat în care să coexiste agenţia lor şi Biblioteca FFFF. Luni seară s-a lansat oficial biblioteca în prezenţa mai multor „friends of Friends”. Momentan sunt 850 de titluri din diferite domenii care vă aşteaptă, iar până la anul vor fi 1000. Le găsiţi aici.

Cum am scris şi mai sus, n-am fost niciodată cu treabă într-o bibliotecă, dar după cum arată Caffffe Creativa (spaţiul care găzduieşte Biblioteca FFFF), probabil o să merg acolo când o să am timp.  Pentru că locul în sine arată foarte mişto iar cărţile sunt numai una şi una. Şi pentru că probabil mai durează până o să am o bibliotecă a mea, aşa cum îmi doresc.

Despre cum împrumutaţi cărţi de la Bibliotecă puteţi citi aici.

5 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu