Grimcris a întrebat dacă ne-am pune blogul în CV.

Dacă în domeniul în care vrei să te angajezi ai nevoie de CV, atunci nu ai de ce să-ţi pui blogul acolo. Degeaba măcăne Auraş că a trimis CV-ul şi l-au sunat să-l întrebe de blogul lui. Ăia probabil nu erau hotărâţi să-l angajeze. În plus, trimisese un CV aiurea. El dacă vrea job găseşte mai uşor pe twitter, decât pe Ejobs.

Când am intrat la facultate am stabilit cu o colegă că noi n-o să ne facem niciodată CV. Un fel de pact stupid. Eu nici până acum nu mi-am făcut şi nici n-am de gând. Ea a cedat, constrânsă de situaţie.

Dar nu cred că mai am nevoie de CV. Dacă oameni ca BTO aleg să-şi monitorizeze pe net candidaţii şi, mai mult, caută doar pretendenţi cu prezenţă online, ce sens mai are să ai un CV? Şi înaintea lui au mai făcut-o şi alţii. Naumovici a angajat pe cineva după ce i-a citit blogul (şi e vorba despre diemkay dacă nu mă înşel) etc.

Cel puţin în domeniul comunicării e mai valoros un blog. Acolo nu poţi să bagi chestii de umplutură (doar dacă eşti un psihopat care inventează poveşti despre traininguri la care a participat, campanii pe care le-a făcut etc.).

Pagina de About a blogului a înlocuit CV-ul pentru lumea care activează în comunicare, online.. chiar şi marketing.

Cât despre advertising… asta vrem să facem cu ADif.RO (gimmie a break, nu-i mort site-ul, suntem doar nişte oameni ocupaţi :P).

În curând o să poţi merge la interviu doar cu numele scris în frunte. Bună ziua, cum vă cheamă? X. Şi de acolo te caută el, te studiază, îţi citeşte blogul, vede ce prieteni ai pe Facebook, îţi citeşte updateurile de pe Twitter, îţi vede portofoliul de pe ADif.ro 😛

Dacă vreţi, ăştia care avem toată viaţa povestită pe net, suntem într-o oarecare măsură “persoane publice”.

PS: În altă ordine de idei, Fusu a cumpărat CeeVee.com, deci acum chiar că e mai bine să vă faceţi un blog. Păcat. Era un proiect simpatic. Acum urmează să fie umplut de bannere cu neogen şi noi2