Încep reparaţiile la Podul Prieteniei dintre Giurgiu şi Ruse, aşa că timp de 2 ani se va circula mai prost decât până acum. Dacă n-aţi fost niciodată prin partea aia a Europei, Podul Prieteniei este o glumă denivelată, cu o singură bandă pe sens, care permite o viteză decentă doar pentru căruţe şi Dacii 1310. De altfel, podul e făcut în anii ’50, când se mergea oricum doar cu căruţa şi Dacia 1310 pe acolo. 

Pentru că trecerea Dunării se va transforma într-un coşmar, autorităţile au venit cu soluţia salvatoare să deschidă o rută de feribot care va traversa fluviul de la Giurgiu la Ruse. 200 de TIRuri vor putea să treacă pe un singur drum de feribot, într-o călătorie de o oră. Pe un drum care ar trebui să dureze 10 minute cu maşina.

Noi degeaba mai intrăm în Schengen cu infrastructura asta, că oricum se stă la toate cozile posibile. Probabil că pentru cei care n-au TIR se vor pune la dispoziţie nişte plute de lemn, pe care să le controlezi cu un băţ lung. 

În caz că vă vin idei să mergeţi până la Calafat, m-am uitat eu pe Waze, drumul durează vreo 4 ore. De acolo mai sunt 3 ore şi ceva până la Sofia. Altă variantă e cu feribotul, pe la Turnu Măgurele. Cred că oricare dintre astea ar fi mai bună decât pe la Ruse. Inclusiv să învăţaţi să înotaţi suficient de bine.

Desigur, există planuri şi pentru un pod nou. Cine ştie, poate chiar două benzi pe sens, ceva fabulos. Deocamdată este un proiect pentru un studiu de fezabilitate. Dacă se aprobă, în doar 20-25 de ani o să fie gata podul!

3 comentarii. Leave new

 • Mie mi-au dat mail acum vreo luna ca abonamentul de 3,3 se face 4,66. Mai precis se pastreaza procentul de reducere de 33%, aplicat la noul pret de 7 euro
  Pare chiar o afacere fata de 5 euro cu reclame
  Deocamdata in cont e trecut tot cu 3,3 euro si pentru urmatoarea data de facturare, dar presupun ca se va schimba pana atunci

  Răspunde
  • Era evident vorba de HBO, nu de taxa de pod de la Giurgiu , am gresit articolul 🙂

 • Totul bine și frumos daca nu le pica (pe deasupra) și sistemul de verificare pașapoarte (pentru cetățenii non UE care astfel stau că prostii la vama o ora 2 așteptând să fie verificați…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu