Avem baze de date în cloud, utilizăm browsere care se folosesc de fişiere din cloud, facem sharing de documente în cloud şi mai nou avem antiviruşi care se folosesc de tehnologia cloud.

Kaspersky a lansat* miercuri Kaspersky Internet Security şi Kaspersky Anti-Virus 2012, soluţiile de securitate ale ruşilor având printre punctele tari un File Advisor, URL Advisor şi un modul de monitorizare care acţionează în background.

File Advisorul este bazat atât pe tehnologia instalată pe PC, cât şi pe tehnologie din cloud, existând o bază de date cu informaţii despre diferite fişiere pe care le rulăm. Mai exact, dacă sunt depistate probleme cu softul X oriunde pe lumea asta, atunci când rulăm softul X vom fi anunţaţi printr-o notificare sau antivirusul va limita accesul direct. Pentru power useri chestia asta nu prea e bună. Sunt o grămadă de lucruri untrusted pe care vreau să le rulez (în cunoştinţă de cauză), fără să mă streseze antivirusul.

Dar Kaspersky nu e neapărat pentru power users, e mai degrabă pentru utilizatorul normal, care trebuie să fie protejat de atacuri, care dă click pe fişierele ppt.exe şi aşa mai departe. Anti-proşti, cum ar zice colegul Alex.

Eu sunt utilizator de PURE de un an şi ceva şi sunt destul de mulţumit, n-am avut nicio problemă majoră. Şi nici măcar nu consumă atât de multe resurse. Din postura de utilizator Kaspersky nu-mi rămâne decât să salut noua interfaţă intuitivă a versiunii 2012 şi să revin după ce voi fi testat produsul.

*eveniment validat de prezenţa lui Adrian Ciubotaru