in IT

Prima oară când am auzit termenul de „hackathon” (acum câţiva ani) mă gândeam la o întâlnire între hackeri şi tot felul de chestii periculoase. De fapt, termenul apărut la sfârşitul anilor ’90 are ca sinonim „codefest”, chiar dacă e o combinaţie între „hack” şi „marathon”. În cadrul unui hackathon cei mai buni programatori se întâlnesc pentru a lucra împreună la diferite proiecte. E un eveniment care presupune să-ţi testezi limitele destul de mult, însă sunt convins că băieţii ăştia sunt obişnuiţi să lucreze o grămadă de ore la rând.

Partea bună e că ai ocazia să faci asta într-un mediu pregătit pentru aşa ceva, alături de o echipă care e gata să te ajute. Nu e doar un eveniment de coding, ci şi unul de networking.

Hackathon Hackover, adică ediţia 2012 a hackathonului care se desfăşoară la noi, are loc pe 27-28 octombrie la Crystal Palace Ballrooms, iar participanţii au ocazia să dezvolte aplicaţii pe zona de mobile, cloud computing şi web dev. Pentru asta sunt pregătite premii în valoare de 4500 de euro.

Detalii despre modalitatea de înscriere găsiţi pe www.hackathon.ro

Clipul de prezentare al evenimentului e mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu