in Casual stuff

Oferte de revelion pentru întârziaţi – mic ghid

Să zicem că vreţi să plecaţi de Revelion undeva mai la munte sau la deal (în orice caz, să părăsiţi oraşul) dar v-aţi trezit foarte târziu sau v-au lăsat baltă oamenii cu care intenţionaţi să plecaţi şi aţi pierdut timpul cu adunarea altui grup. În tot cazul, mai e puţin până la noaptea dintre ani şi vă treziţi bâjbâind de nebuni după oferte. Pentru că am fost în această situaţie, am câteva soluţii.

Iată care sunt ideile principale cu porniţi căutarea:

Nu vă faceţi griji, oferte sunt căcălău. Până în ultimele zile chiar, pentru că unii oameni ţin de preţ cu orice risc.

Oricum, uitaţi preţurile normale. Revelionul este un prilej să facem super mulţi bani, aşa că trebuie să profităm. Cred că am studiat sute de oferte, doar vreo 3 erau cât de cât apropiate de tarifele din timpul anului. Dacă în sezon o noapte de cazare costă x, de Crăciun va costa 2x, iar de Revelion (doar o săptămână mai târziu) va costa 4x.

Dacă aţi auzit de localitate înseamnă că e scump. Buşteni, Sinaia, Sibiu, Voineasa, Biertan, Păltiniş – doar câteva exemple de locuri cunoscute la care se adaugă şi preţul brandului de oraş sau ceva de genul ăsta. Adică e chiar mai scump decât acel 4x. 1000 de euro de persoana 3 nopţi de cazare şi mâncare la o pensiune de 3 stele? Pe bune?

Şi mai sunt ofertele alea complete de închiriere: toată vila (10-15-20 de persoane) pentru 5000 de euro. De discount de volum n-a auzit nimeni?

Drumurile prin ţară ajută – mai exact, dacă ştiţi cât de cât ţara asta, o să vă ajute să alegeţi o variantă cât de cât bună. Intraţi pe un site cu oferte turistice (ăsta, de exemplu) şi căutaţi oferte în localităţi mai mici şi mai puţin cunoscute dar care au un peisaj mişto. Aluniş, Haţeg, Slănic Prahova, Cornu şi aşa mai departe.

Iar pentru cei care refuză să dea super mulţi bani pe câteva zile la munte de Revelion, există două variante la fel de bune: vacanţa dintre Crăciun şi Revelion când e super linişte, unii oameni muncesc şi alţii se trezesc din beţie (am încercat-o anul trecut, este bestial) sau vacanţa de după Anul Nou, când preţurile revin la normal.

1 comentariu. Leave new

  • Prețurile de pe Valea Prahovei chiar nu se justifică, din punctul meu de vedere. Ajungi să dai foarte mulți bani pentru a face nimic interesant în zona respectivă. Cu aceeași bani poți foarte bine să fugi din țară, în locuri în care chiar se justifică sumele.
    Însă, pe raționamentul tău, aș completa lista cu pensiunile agroturistice care oferă cazare la prețuri foarte bune. Sigurul dezavantaj ar fi că nu le găsești foarte ușor pe net, fiind „afaceri” de familie în cele mai multe din cazuri.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu