Ne mirăm că televiziunea a ajuns un circ ieftin, o “borâtură”, o mizerie, o mitocănie continuă şi mai apoi suspinăm resemnaţi dându-ne seama că toate aceste programe au ceva audienţă şi un public care le digeră fără probleme? N-ar mai trebui să fim aşa surprinşi. Asta am semănat, a venit vremea să culegem.

Capatos, CancanTV, WowBiz, Măruţă, mizeria aia cu Simona Gherghe, tabloidele de pe KanalD cu Oana Roman şi Clejanii nu sunt emisiuni vizionate de bătrâni, mai ales că primele 3 se difuzează noaptea, când vârsta a 3-a e la somn de ore bune. Principalii devoratori ai acestor mitocănii sunt oameni maturi, care erau în creştere atunci când s-au sădit primele mizerii în presă şi în televiziunile româneşti.

Primele telenovele, fata de la pagina 5, manelele devenite mainstream, Vacanţa Mare, apriţia  OTV, întâile ţâţe pe TV şi o grămadă de alte forme de sub-cultură. Toate au fost plantate şi îngrijite cu atenţie de nişte oameni care au vrut să facă bani. Şi au reuşit, ratingurile crescând până la cer, cu preţul unor amenzi tot mai dese venite de la CNA şi al pervertirii ireversibile a publicului.

Ce-ar putea să le placă celor care în adolescenţă urmăreau cu sfinţenie OTV şi Vacanţa Mare şi Înger Sălbatic? Sau fetelor care visau să fie fata de la pagina 5? Patapievici? Cioran? Tarantino?