aventura_glk2

Weekendul trecut am avut ocazia să fug până la munte la invitaţia Mercedes-Benz România. Vă tot spuneam eu despre momentele alea pe care nu le poţi cumpăra cu bani şi cu care m-am tot întâlnit în ultimii ani în calitate de blogger. Cred că e cel mai mare câştig pe care l-aş putea avea de pe urma blogului, restul de chestii se pot obţine cu bani.

Din categoria asta intră Aventura GLK, o campanie desfăşurată pe pagina de Facebook a producătorului german. Concurenţii au propus cele mai spectaculoase trasee pe care să se plece în această aventură la volanul unui Mercedes GLK. La tragerea la sorţi a câştigat Flaviu Drăjan, un tânăr student din Cluuuuuj care, la fel ca majoritatea ardelenilor pe care îi cunosc, are prea mult bun simţ. 

Până la Braşov ne-a condus Cătălin Ştefănescu, realizator al emisiunii Garantat 100%, preşedinte al juriului la festivalul Ideo Ideis de la Alexandria şi unul dintre oamenii de cultură din ţara asta în faţa cărora mă simt miiiic de tot. Şi eu de obicei n-am probleme de genul ăsta. Dar pe drum am vorbit mai puţin despre cărţi sau filme şi mai mult despre internet astfel încât s-a mai echilibrat balanţa.

Chiar şi aşa, am stat 2 zile cu telefonul în mână notând cărţi de care ne povestea Cătălin, documentare şi idei. Pentru că despre asta a fost vorba în Aventura GLK. O aventură a ideilor bune, a oamenilor mişto şi a unor peisaje de tablou. Totul în compania discretă a modelului nemţesc ce are ca parte din poziţionare „sportivitatea rafinată„. Mi se pare că această sintagmă exprimă atât de bine direcţia în care merge Mercedes-Benz încât aş vrea să-l felicit personal pe cel care a gândit-o.

Am aflat despre povestea cu sportivitatea rafinată de la Cătălin, care e o enciclopedie ambulantă în materie de Mercedes-Benz. Şi eu unul nu mă aşteptam la asta, chiar dacă e vechi conducător de Mercedes. Cred că ne-ar fi putut povesti două zile fără întrerupere despre istorie, poziţionare şi părţile tehnice.

Cât despre Flaviu, câştigătorul campaniei, vă ziceam că e genul ăla de om cu prea mult bun simţ. E student la Politehnică, îşi ajută părinţii şi are o vulcanizare mobilă în Cluj, alături de un prieten. Plus că e pasionat de telefoane şi face resoftări. Nu l-am întrebat când mai are să timp bea şi el o bere cu prietenii, dar nu cred că face asta prea des. Când nu e la cursuri se plimbă prin oraş şi schimbă anvelope, rezolvă câte o pană, mai schimbă o roată pentru vreo domnişoară aflată la ananghie.

Genul de om care e gata să muncească oricât e nevoie ca să-i fie bine, indiferent de vremea de afară şi de momentul zilei. Ne-a povestit cum au luat la început o dubă cu volan pe dreapta şi cum s-a obişnuit destul de greu cu schimbătorul. Asta în condiţiile în care Flaviu are şi carnet de şofer profesionist. Când a venit vorba de promovarea afacerii ne-a zis că au făcut 40.000 de flyere pe care le-au împărţit prin Cluj şi că au o pagină de Facebook. Pagina avea vreo 60 de fani sâmbătă, dar sper că vom reuşi s-o populăm puţin cu ajutorul prietenilor din partea aia a locului.

Oricum, ţineţi minte că dacă sunteţi prin Cluj şi aveţi pană sau vreţi să vă schimbe cineva anvelopele cât vă uitaţi voi la meci, puteţi să sunaţi la Vulcanizarea Mobilă Road Runner şi vă rezolvă Flaviu: 0744 BEP BEP (adica 0744.237.237).

Între timp sper să-l conving şi pe Cătălin să intre cu avânt în online, chiar e nevoie de oameni ca el care să educe publicul larg. Iar lumea nu prea se mai uită la televizor, trebuie să mergi după ei pe net.

Despre GLK nu vreau să vă spun decât că a fost un companion excelent de drum, s-a descurcat fără probleme de câte ori a ieşit de pe şosea şi ne-a oferit cadrul perfect pentru o discuţie despre excelenţă în diferite domenii.

Mai multe fotografii aici.

aventura_glk

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu