Cu bucureştenii ne-am lămurit, 33% au ieşit la vot. Avem 1,8 milioane de cetăţeni cu drept de vot. Adăugăm încă vreo 300.000 de minori şi ajungem la 2,1 milioane. Iar restul până la 3 milioane (populaţia reală a oraşului) sunt cetăţeni implicaţi, vocali, dar care n-au buletin de Bucureşti. Cei mai mulţi tineri.

Văzându-i cum se agită pe Facebook m-am întrebat dacă n-ar fi util şi normal să primească cumva drept de vot. Până la urmă sunt oameni care trăiesc de 3-5-10 ani în Bucureşti, care contribuie la aglomeraţia de la metrou şi din RATB, care sunt nemulţumiţi de drumurile neasfaltate, dar care nu şi-au mutat domiciliul aici.

Mi se pare că actuala situaţie nu are nicio legătură cu realitatea socio-economică a zilelor noastre. Tinerii (actuali şi foşti studenţi) trăiesc în Capitală fără niciun fel de act până în momentul în care îşi cumpără o casă, ceea ce le interzice drepturi esenţiale (şi îi scuteşte de nişte îndatoriri).

Pentru ca episoade precum cel de duminică să nu se mai repete cred că e nevoie să realizăm că bucureştean nu e numai cel de pe listele de vot, ci şi provincialul care s-a stabilit aici. Chit că are sau nu buletin de Bucureşti.