in Web

iceefest_day1

Am ajuns la ICEEfest fix când începea conferinţa de presă cu Joris Evers, Vice president and Head of Communications Netfix Europe. Înainte de conferinţă a avut loc o prezentare pentru publicul prezent la ICEEfest în care Joris a vorbit despre viitorul TV-ului şi al contentului video consumat online. La conferinţa de presă s-au pus clasicele întrebări: câţi abonaţi aveţi? când apar titrările? cât de importantă e piaţa din România? de ce nu avem mai mult content? de ce nu mai merg VPN-urile?

Răspunsurile au fost şi ele previzibile: nu ni se pot da cifre, dar în afara US sunt 36 de milioane de subscriberi. 81 de milioane de useri are Netflix la nivel mondial, până în 2023 îşi doresc să aibă acoperire în 30% din case.

Dintre chestiile interesante zise de Joris Evers la conferinţă:

  • Considerăm că Netflix e available în România, nu e launched.
  • Momentan suntem o piaţă mică, dar cu potenţial.
  • Se comunică mult către vorbitorii de engleză, către expaţi şi alte câteva categorii foarte specifice de oameni.
  • Există deja puţine titluri cu titrări în limba română
  • Până la finalul anului vor avea titrări în română toate titlurile prezente
  • Deocamdată nu au niciun angajat în România, dar au o agenţie de PR: MSLGroup The Practice
  • Nu luăm în calcul deocamdată titlurile româneşti, acolo oamenii au deja unde să consume, focusul e pe conţinutul din afară, care nu e uşor accesibil (legal).

După conferinţa de presă am ajuns la The science of virality – la prezentările susţinute de Alec McCrindle, Creative Director, Yahoo! Studio EMEA, Yahoo – Tumblr şi Richard Harless, Country Manager, Germany, Shazam.

Tipul de la Yahoo mi s-a părut foarte mişto, pe lângă chestii strălucitoare a venit şi cu un discurs axat pe conţinut bun şi „good intent”.

În ceea ce priveşte Shazam, nici nu ştiam că au introdus visual recognition (chiar de vreun an), iar opţiunile de marketing sunt infinite. Vedeţi mai jos două studii de caz mişto, au mai prezentat unul ce urmează să fie înscris la Cannes Lions anul ăsta: cu o revistă de fashion din Germania ce putea fi scanată în totalitate (pagină cu pagină) şi găseai linkuri la produse similare cu cele pe care le poartă oamenii din poze, chestii cu care să le combini, accesorii etc. Totul semnalat doar printr-o pagină publicitară în revistă.

Apoi am fugit la Ivan Imhoff, Head of Conversion Rate Optimisation, House of Kaizen, care a ţinut un keynote speech de vreo 2 ore despre optimizări şi soluţiile pe care le oferă compania sa. Tipul e spectaculos, a vorbit mult despre anxietatea pe care o dezvoltă vizitatorii unui site, care îi face să părăsească siteul. De ce sunt scăzute ratele de conversii, cât de mult contează micile detalii la un landing page etc. Focusul a fost pe înţelegerea consumatorului, chiar dacă vorbim de performance. Până la urmă în spatele cifrelor stau nişte oameni care au un anumit comportament. Revin cu update când ajung la note-urile din aplicaţia ICEEfest.

Overall mi s-a părut foarte util, multă lume importantă prin săli, de prin agenţii, de prin media. Ori am nimerit eu doar la highlighturi, ori a fost foarte full în fiecare sală. Mi-a plăcut aplicaţia evenimentului, super utilă, bine gândită. Partea nasoală e că oamenii postau mai mult acolo chestii ceea ce cred că a diminuat numărul de postări de pe Facebook sau Twitter.

M-am simţit ca la conferinţele din studenţie, când plecam cu acel WOW feeling şi cu un smile in the mind 🙂

Câteva case studies mişto prezentate pe parcursul zilei:

Living in the world of lag:

Coke zero Shazam

Shazam & Gibson contest

https://www.youtube.com/watch?v=5i4kPJ46ZW8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu