radubadoiu_minor-01

Bogdan Georgescu este un dramaturg actual. Am văzut în #Antisocial o radiografie excelentă a modului în care priveşte societatea românească copilul. Dar dacă acolo se pune în discuţie libertatea de expresie şi modul în care ea se schimbă din cauza reţelelor sociale, #minor este mult mai actual. Familia din Norvegia care a pierdut custodia copiilor şi scandalul de la Operă sunt două dintre subiectele tratate. Ambele sunt extrem de recente, atât de noi încât nici nu s-au tras toate concluziile.

Şi cu toate astea, Bogdan Georgescu a reuşit să surprindă esenţa fiecărui conflict, să ridice nişte semne de întrebare legate de toate părţile implicate. Întregul spectacol arată cât de ancorat în realităţile cotidiene este autorul şi cât de bine poate sintetiza. Fiecare subiect are în spate o bună documentare, îţi dai seama foarte uşor din schimburile de replici. La asta se mai adaugă şi un nivel umoristic, satiric al spectacolului. Asta mă face să cred că va prinde la public, sper doar ca #minor să aibă parte de un turneu de promovare prin ţară similar cu cel de la #Antisocial.

radubadoiu_minor02

#Antisocial şi #minor fac parte dintr-o trilogie socială contemporană, aşa că abia aştept să-l văd pe următorul. La final, Bogdan Georgescu a ieşit la aplauze purtând un tricou pe care scria „Orlando”. Discret, o singură dată, fără să insiste prea mult cu treaba asta. A fost încă o dovadă că nu toţi scriitorii stau cu capul în nori şi cu nasul în cărţi cât e ziua de lungă.

Foto: Radu Bădoiu pentru FITS 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu