baclava_fadel

De ceva vreme încoace am o nouă plăcere vinovată. Am redescoperit patiseria Fadel, care are cea mai bună baclava din Bucureşti, fără discuţie. Am testat în mai multe locuri după ce m-am întors anul acesta din Grecia şi asta e singura care se apropie la gust cu ce-am mâncat acolo.

Aşa că din când în când opresc pe strada Jean Louis Calderon (la intersecţia cu C.A. Rosetti), foarte aproape de Grădina Icoanei, şi iau 2-300 de grame de baclava cu nucă. Costă 60 de lei kilogramul, iar pentru 20 de lei primeşti cam 15 bucăţele inegal tăiate (aţi ghicit, eu mereu le mănânc pe cele mai mari!). Nu sunt nici foarte dulci, nici n-au prea mult sirop, sunt excelent proporţionate, iar nuca e foarte bună. Am testat şi cu fistic, dar sunt mai scumpe (100 de lei/kg) şi diferenţa de gust nu e aşa mare. Ba chiar mi se par mai bune cu nucă.

Pe lângă baclava au tot felul de alte dulciuri orientale cu fistic, curmale, caju şi alte chestii de care n-am auzit. Le găsiţi pe toate pe site. Sunt şi pe Facebook, dar nu postează mare lucru acolo.

fadel_patiserie_02

Problema e că de fiecare dată când ajung pe acolo e seară şi încerc să mă abţin din a cheltui o avere pe dulciuri. Nu că n-ar avea cine să le mănânce, dar nu am ajuns să fac atât de mult sport. 

Chestiile care îmi fac cu ochiul de câteva vizite încoace sunt biscuiţii de mai jos, care se cheamă Mamul. Pot fi cu nucă, curmale sau portocale şi cred că au un gust bestial.

Sincer să fiu, nu ştiu de ce n-am luat până acum măcar 2-3 bucăţi, de poftă. Dar măcar acum am un nou obiectiv în viaţă 😀

fadel_patiserie_03

Patiseria e a unor arabi (sau turci? sau libanezi), oricum orientali. De-asta au şi multe alte produse pe care nu le găseşti în magazinele noastre. Dacă aveţi curajul puteţi să încercaţi din toate şi să-mi spuneţi cum vi s-au părut. Iar apoi pot să vă recomand şi o sală la care să faceţi sport 😀