in Casual stuff

Util: Cum creezi un favicon pentru siteul tău?

Ai zice că în 2017 toată lumea ştie ce-i ăla un favicon şi că e folosit din plin, dar mi se întâmplă în continuare să mă lovesc de siteuri care n-au aşa ceva, de parcă am trăi în junglă!

Recent am descoperit un tool super simplu care face asta, fie că vorbim de un desen luat de la zero (pentru cine are răbdare şi talent), fie că integrăm o imagine acolo şi mai edităm pe ea.

În principiu prefer o literă din logo, un simbol, ceva uşor de recunoscut, dar e mereu loc pentru o abordare creativă.

1 comentariu. Leave new

  • Desi traficul pe mobil e din ce in ce mai important, multa lume omite faviconul pentru sisteme de operare mobile (iOS, Android, MS). E drept, sunt mult mai putini utilizatori care pun bookmarkurile siteurilor pe homescreen (e diferit cel pe care il adaugi ca icon pe homescreen de cel care apare in homepage la most visited sau in tab). Chiar am verificat daca l-ai setat corect pe cel de icon pe homescreen (Android) si apare doar un H simplu + numele site-ului si descrierea (pe cand la tab in Chrome apare ‘h’ cu fontul din logo). Mai lucreaza la imagine, poti pune de exemplu litera ‘h’ asa cum e in logo-ul tau (si pe tab) doar sa ai grija la dimensiuni si nume fisier favicon ca sunt diferite cerintele in functie de SO, de la nume la rezolutie (iOS vrea acum 152×152 pe 7 cu retina, pe 6 fara retina era 57×57, iar MS are parca cerinte diferite pentru iconul de tile, teoretic daca nu gasesc favicon cu numele cerut de SO, transforma favicon.ico dar o fac slab calitativ).

    E un mic detaliu (zoso si arhi au imaginea foarte ok, logoul site-ului, dar numele l-au lasat cu numele ‘App’ – din nou pe Android ca n-am stat sa verific pe restul) dar pana la urma site-urile se mai diferentiaza si prin aceste detalii mici.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu