În ultima vreme a început să mă sâcâie modul în care statul român iroseşte resursele pe care le are lăsându-le să putrezească pur şi simplu. Şi mă gândesc la clădiri, maşini, autobuze, trenuri. Există mii de exemple de astfel de bunuri care nu sunt exploatate în niciun fel, ci lăsate să se degradeze din diverse motive.

Undeva prin Colentina există o clădire părăsită pe care tronează un anunţ legat de adresa la care s-a mutat sucursala Electrica sau ce era pe-acolo. Locul s-a degradat tot mai mult în ultimii 2-3 ani, habar n-am de când e aşa. Ca ea sunt multe. Fosta poştă Vitan îmi vine acum în minte, eu am prins-o încă în funcţiune prin 2007-2008.

Loganul de mai jos e doar un exemplu din câteva sute. Doar la secţia asta de Poliţie sunt vreo 10 maşini abandonate. MAI a cumpărat nişte Volskwagenuri Polo noi, n-au mai fost bani pentru reparaţiile celor vechi. Aşa că maşinile alea putrezesc ocupând aiurea nişte locuri de parcare şi ţinând blocaţi nişte bani. Oricât de praf ar fi maşina asta, măcar 1000 de euro tot valorează dacă vinzi piesele. Nu zic că e rău că s-au cumpărat maşini noi, ci că singura soluţie pentru cele vechi a fost abandonul.

Vagoanele astea abandonate lângă Gara Obor? Bani. Autobuzele de aici? Bani. Ăştia sunt banii poporului român care putrezesc peste tot. Spaţii goale pe care nimeni nu se apucă să le vândă, maşini şi alte bunuri. Toate ne fac oraşele mai urâte şi ne ţin pe loc.

10 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu