Undeva pe la intersecţia de la Piaţa Bobocica sunt semnele astea de circulaţie. Unul trimite spre Urziceni, altul spre Ploieşti, alte două trimit spre nicăieri, dar au fost în continuare lăsate pe stâlp. La cum arată, pare că au prins mineriadele acolo. 

Habar n-am care e motivul pentru care au rămas alea acolo, dar aş putea să pariez că nu e doar delăsare. De cele mai multe ori e şi o problemă cu legea. În ultimii 10 ani am auzit de prea multe ori că nu ne permite legea. Vedeţi voi, s-a ajuns în punctul în care ne-am furat de atâtea ori singuri căciula, încât legile au devenit din ce în ce mai anti-hoţ. Numai că asta implică, automat, şi că sunt anti-logică, anti-cetăţean şi anti-eficienţă.

Să nu poţi schimba nişte indicatoare de circulaţie din cauza birocraţiei este fix demonstraţia că birocraţia e nocivă. Poate că semnele alea nici nu trimit spre oraşe, ar putea să fie spre obiective comerciale care nici nu mai există acum (magazinul X, piaţa Y), însă faptul că au rămas acolo arată cât de nefuncţional e oraşul în acest moment.

Nu spun că n-ar fi trebuit să ajungă aşa de la început. Dar dacă, prin absurd, ar fi ajuns peste noapte aşa, dura o zi să trimiţi pe cineva să le dea jos, apoi să le înlocuiască cu unele noi.

2 comentarii. Leave new

 • Nu zic ca nu ar trebui sa ne plangem pe Internet de ce mizerie e prin Bucuresti, dar hai sa avem si simt civic cand e cazul si sa facem cate o sesizare la Primarie, la Politie sau la cine se ocupa de indicatoarele respective.

  Pot sa confirm ca se rezolva lucrurile cand institutiile primesc astfel de sesizari, cel putin pe aplicatiile din S3 si S6. Plus ca sunt obligati sa raspunda in scris.

  Răspunde
  • Obligatia de a raspunde in scris este de multe ori trecuta cu vederea. Am patit-o personal!
   Care ar fi consecintele? Reclamatie administrativa pentru depasirea termenului de raspuns, care ghici ce, ajunge la aceeasi institutie. O vor ignora.
   Singura modalitate de a-ti face dreptate este in instanta, in Contencios Administrativ. Ai bani pentru in avocat si esti dispus sa astepti luni/ani de zile doar pentru ca nu ai primit raspuns la o amarata de sesizare? Probabil ca nu.

   Da. Asta e birocratia. Iti ingreuneaza orice modalitate de a-ti face dreptate. Astfel, tu “te vei lipsi”.

   PS: Mai poti gasi si institutii care iti raspuns foarte frumos, generic si in limbaj de lemn: “Va multumim. Am luat la cunostinta. Vom analiza sau vom tine cont.”. Bingo. Si-au indeplinit obligatia, ti-au raspuns. Problema va ramane asa cum ai semnalat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu