in Muzici

Muzica Alinei Manole mă bucură de mai bine de 15 ani. Nu mai ştiu exact momentul în care am descoperit-o, dar ştiu că o bună prietenă m-a dus la un concert de folk-jazz în Clubul Ţăranului prin 2008. 

În 2009 am ajuns la lansarea Luna Pătrată de la Teatrul Ion Creangă şi m-au impresionat mai multe lucruri: punctualitatea, soundul perfect, numărul mare de fani pe care îi avea Alina încă de pe atunci.

Cei 15 ani de Luna Pătrată s-au aniversat la Sala Gloria, lângă parcul IOR. Au tot avut loc evenimente acolo în ultimul an, abia acum am ajuns. Arată foarte bine şi cred că e fix ceea ce ar trebui să fie: un loc în care cultura ajunge mai aproape de cartier. Aşteptăm o sală similară şi la Favorit şi poate că se vor găsi şi altele prin Bucureşti care să fie readuse la viaţă. 

Vreo 400 de oameni s-au strâns să o vadă pe Alina şi să se bucure de muzica ei. Oameni veniţi de prin diferite colţuri ale ţării, care ştiau pe dinafară cântecele vechi. Însă am avut parte de un mix interesant, cântece vechi şi noi, de pe viitorul album care sper că se va lansa cât mai curând. 

Şi dacă în 2009 am văzut o Alina exactă, perfecţionistă, deschiderea concertului din acest an a fost la un cu totul alt nivel. Soundul, piesele şi atitudinea de superstar a Alinei au făcut să mă întreb dacă eram în Titan sau la North Sea Jazz Festival. 

Sigur că suna totul foarte bine, dar era şi o forţă nouă acolo, o siguranţă a unui artist care a urcat pe scenă de sute de ori până acum. 

Două ore au trecut mult prea rapid, iar la final m-am bucurat să-mi dau seama că au lipsit din setlist o mulţime de piese care îmi plăceau. Dar a fost o bucurie să-mi dau seama că universul Luna Pătrată este atât de mare în acest moment încât e greu să-l cuprinzi într-un singur concert. 

Dacă nu aţi ascultat până acum muzica Alinei găsiţi pe Spotify toate albumele. Iar dacă vă plac, aruncaţi un ochi şi pe magazinul online pe care tocmai l-a lansat. Sunt acolo şi nişte cărţi pentru cei mici, viniluri şi vor mai urma multe produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu