in Teatru

Nu știu dacă ați observat emulația fantastică legată de teatru din ultimul an. E posibil să fie doar în bula mea lucrurile astea, dar e o mare bătaie pe biletele la spectacolele din București. 

La teatrul Bulandra au ajuns să se pună în vânzare bilete cu mai mult de o lună în avans. Adică azi s-au pus în vânzare bilete pentru spectacolele din mai. Dacă n-ai prins, ghinion, aștepți luna iunie (dacă se mai programează vreun spectacol înainte de vacanță) sau direct în stagiunea de toamnă.

La TNB au făcut un sistem de coadă online, așa cum e la marile concerte sau la evenimente sportive ca Roland Garros sau Euro.

La Teatrul Mic sau Comedie, care au săli cu puține locuri, e și mai greu să prinzi loc.

Oamenii merg mult și la Nottara, la Metropolis, la Odeon, dar și la teatre independente precum ACT, Unteatru sau Apollo 111. Ce-i drept, acolo parcă găsești mai ușor bilete.

N-aș putea să-mi explic de unde avântul ăsta, ce i-a făcut pe oameni să-și dorească atât de mult să meargă la teatru. Poate că premierele din ultimii 2 ani au avut parte de mai multă promovare, poate că lumea s-a săturat să stea acasă, poate că au prins curaj după pandemie. Poate pur și simplu s-au obișnuit să cumpere online și acum le e mult mai ușor.

Sigur că nu e un fenomen de masă, în grupul de Facebook ”Mergem la teatru” sunt vreo 40.000 de membri. Cred că ei reprezintă grosul publicului de teatru, alături de încă 10-20.000 de bucureșteni care încă n-au auzit de grup. Pe urmă vin ”ocazionalii”, cei care nimeresc mai rar pe la teatru. Dacă aduni numărul de bilete disponibile într-o lună este explicabilă cererea atât de mare. Pe scurt: avem săli mici la teatrele importante din oraș.

4 comentarii. Leave new

 • M-am uitat acum de curiozitate la TNB.. inca sunt bilete pentru spectacolele de azi/maine. Unul singur e sold out
  https://prnt.sc/qxT3POSNADF9

  Răspunde
  • Primele două spectacole au 1 bilet disponibil. Poate vreo invitaţie care nu s-a dat şi pe care au pus-o ulterior la vânzare.

   Ultimul spectacol, Allegro ma non troppo, are 4 locuri decente şi unele pe margine.

   În plus: Data premierei: 12.12.2014.

   După 10 ani te aştepţi să nu mai umpli chiar fiecare sală.

   Pentru mâine e aceeaşi poveste: un loc la D’ale carnavalului. La celălalt spectacol, Komorebi, sunt destule locuri, e drept.

 • Fenomenul se observă și la teatrul din Brăila…

  Răspunde
 • Eu am încercat de 3 luni să prind bilete la Opera de trei parale sau Craii de curtea veche, fără succes.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu